Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama, Zwangerschap

“Weg bij mijn verloskundige?”

Allereerst iedereen ontzettend bedankt voor alle lieve reacties, die ik heb mogen ontvangen vorige week. Ik wist niet dat er zo met ons meegeleefd werd, maar wat doet dat een mens goed. Nu we bijna een week verder zijn wil ik toch even ingaan op een vraag, die me de afgelopen week zo vaak gesteld werd: Ga ik nu weg bij de verloskundige, die er zo naast heeft gezeten met haar oordeel?

Het antwoord is simpel: nee! Mensen maken nou eenmaal fouten en zij heeft er eentje gemaakt door het niet goed te zien op de echo. Wat je alleen niet moet vergeten is dat zij geen echoscopiste, maar een verloskundige is. Haar werk is de zwangerschap te begeleiden en de baby op de wereld te zetten. Als het haar hoofdtaak was geweest om echo’s te maken had ik waarschijnlijk wel een ander gezocht. Nu dit niet zo is, zie ik geen enkele reden om naar een ander te gaan. Het zegt namelijk niets over haar verloskundige kwaliteiten. Overigens was mijn verloskundige net zo in shock als ik. Dit was pas de tweede keer in haar hele carrière dat zij er naast had gezeten, zei ze. Toen ik haar vertelde waar de mini zich bevond liet ze me weten dat ze in die hoek er niet goed bij kon met de probe. Eerlijk gezegd was ik toen wel even verbaasd. Als je in een bepaalde hoek niet goed kan kijken, zeg je toch niet dat je zeker weet dat er niets zit?  Vooral omdat manlief mij de dag erna vertelde dat hij dacht wel iets gezien te hebben, maar mij op dat moment geen valse hoop wilde geven. Hij wist dat het een ziekenhuis nog een controle zou doen en zo wellicht zijn vermoedens bevestigd zouden worden. Gelukkig had hij gelijk! Maar nogmaals, ik neem mijn verloskundige niets kwalijk. Ze voelde zich al schuldig genoeg en ik ben blij dat ik haar tweede fout in haar loopbaan mocht zijn. Liever dat dan dat het ziekenhuis haar bevindingen had bevestigd, toch? Op dus naar de volgende goede echo!

Facebook Comments

«

»

9 COMMENTS
 • Nicole

  4 jaar ago

  Oh wauw ik had dit even gemist.. Dus het ziekenhuis zag wel leven? Dat is goed nieuws zeg! En fouten maken is inderdaad menselijk!

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Gelukkig wel ja

 • Birgit

  4 jaar ago

  Ik snap je helemaal. Fouten maken is menselijk en het is maar goed dat er een controle kwam bij de gynaecoloog. Hoe voel je je nu??

  • miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Onzeker, maar op zich redelijk relaxed voor mijn doen. Ben wel blij als het volgende week is

   • Birgit

    4 jaar ago

    Kan ik me heel goed voorstellen. Heel veel succes en sterkte en hopelijk kan je snel weer een kijkje nemen! Ik hou het zeker in de gaten!

 • Marian Zw.

  4 jaar ago

  Een echo apparaat bij de verloskundige is ook vaak van veel mindere kwaliteit dan in het ziekenhuis. Daar zijn de beelden veel duidelijker. Dan kan ook tot verwarring bij de verloskundige leiden.

 • simpel, met een snufje liefde

  4 jaar ago

  Ieder mens maakt fouten, dus ik zou er ook niet voor weg gaan. Hopelijk heb je snel weer een hele mooie echo!

 • Nathalie

  4 jaar ago

  Dat vind ik knap van je!!! Tegenwoordig zijn de mensen veel te hard voor elkaar. Leuk om te horen dat er ook zachte mensen zijn, zeker na zo’n toch emotionele rollercoaster voor jou.

 • Linda

  4 jaar ago

  Inderdaad heel fijn dat ze zich vergiste … Wat een opluchting!

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.
 • Kind nummer vier en dan toch aan de draagdoek gegaan. Wie had dat ooit verwacht? Het knopen was even een behendigheidje, maar het gaat steeds sneller. Dankjewel @jesuisbaby en @with_a_touch_of_rose voor de spoedcursus. Mama en ik kind zijn blij!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Nationale buitenspeeldag

Een paar dagen geleden ontving ik van het kinderdagverblijf een ...

Sluiten