Ken jij de De grote wereldatlas al?

Toen onze dochter nog niet zo lang op school zat hadden ze een wereld dag. De klassen gingen de wereld over en moesten per wereld deel andere opdrachten doen. Van bordjes in de lucht houden als 4 jarige, tot pinguïns spotten op de zuidpool of als een aap een banaan eten. Alle verschillende continenten kwamen langs en vanaf toen had onze dochter het vaak over Afrika, of Azie (waarbij landen en continenten vaak door elkaar lopen, maar wel met veel enthousiasme random genoemd worden). Na een tijdje kwam ze ook thuis met allerlei vlaggen die ze dan inkleurde, of kaartjes. De puzzel was voor ons altijd om te raden welke vlag ze dan getekend had, waarbij de naam van het land er ook bijgeschreven was door haar. Gezien de creativiteit in de naam en de vlag kregen wij wel het idee dat er weer veel nieuwe landen geboren zijn afgelopen periode.  

Soms denken wij nog met weemoed terug aan vroeger. Toen je namelijk ging je nog op vakantie. Voor kinderen hebben wij zelfs nog een mooie reis naar Amerika gemaakt, en als hoogtepunt 5 weken Nieuw-Zeeland. Maar ook alle mooie reizen door Europa heb ik altijd enorm van genoten. Overigens hebben we ook nog heel stoer ooit met onze dochter door Amerika getrokken toen zij 6 maanden oud was. Daarna ging het bergafwaarts met onze vakantie avonturen. Gezien we 2 jonge kinderen hebben, en vooral de wereld Corona heeft zijn wij afgelopen jaren niet verder geweest dan de verschillende uithoeken van Nederland te bewonderen. Wij beginnen inmiddels weer wat meer te dromen, en het werd tijd om onze kinderen mee te laten dromen. Er is immers zoveel moois te zien en bewonderen op de wereld. 

Lees ook: een dag in het leven van

Nostalgie met De grote wereldatlas

De grote wereldatlas was een mooie manier om hier vorm aan te geven. In dit boek staan verhalen over de verschillende continenten met leuke plaatjes erbij en zoekopdrachten voor de kinderen. De verhaaltjes zijn op een leuke manier geschreven voor de kinderen, maar als moeder leer ik zeker ook wat bij (nou is mijn algemene kennis over het algemeen niet iets waar ik in uitblink, dus dit kan zeker ook iets over mijzelf zeggen). Wist je bijvoorbeeld dat er 6500 talen gesproken worden over de wereld, waarvan 2000 toen gesproken worden door minder dan 1000 mensen. Of dat er aan de Chinese Muur 2000 jaar is gewerkt? Verder staan er vooral veel plaatjes en algemene uitleg over cultuur, sport, natuur etc. 

Aan het einde van het boek heb je nog een quiz vraag waarbij je kan testen of je genoeg heb opgelet tijdens het lezen van het boek. Wel een leuke manier om te zorgen dat je de boel echt onthoudt. Je kan hier natuurlijk ook meteen mee beginnen en kijken of je nog wat te leren hebt 🙂

Al met al is De grote wereldatlas een leuk boek om er af en toe bij te pakken, en vooral te dromen over mooie reizen en toekomstige vakanties. Wij hebben in ieder geval wel bedacht om dit jaar onze grenzen te verleggen buiten Nederland!

Meer informatie over dit boek

De grote wereldatlas