Daar zijn we weer! Met een leuk nieuw boekje van Tiger Tribe, namelijk Mystical Forest. En waarom het wederom weer een succes is in gezinsleven? Omdat het om kleuren gaat! Mijn kinderen kunnen namelijk intens genieten van het gebruiken van stiften en kleurpotloden. En wist je dat het ook eigenlijk heel goed is voor de ontwikkeling? Ik leg graag in het kort uit waarom kleuren goed is voor kinderen en hoe het hun ontwikkeling kan ondersteunen.

Lees ook: Color by number

Stimuleert creativiteit en verbeelding

Kleuren is een creatieve activiteit die kinderen in staat stelt hun verbeeldingskracht te gebruiken en hun eigen wereld te creëren. Door kleuren kunnen kinderen hun gevoelens en gedachten uiten en nieuwe ideeën ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de koppoters van het gezin. Dit staat voor een bepaalde levensfase qua vorm van de gezinsleden, de romp komt namelijk later pas, maar ook waaruit in de ogen van het kind het gezin bestaat. Kinderen beelden vaak uit hoe zij zelf hun leven zien.

Bevordert fijne motoriek en concentratie

Het vasthouden van kleurpotloden en stiften, en het bewegen van de handen en vingers om te kleuren, kan de fijne motoriek van kinderen verbeteren. Dit helpt hen bij het ontwikkelen van de spieren en de hand-oogcoördinatie, wat later van pas kan komen bij het leren schrijven. Het verbetert vaak ook de concentratie en focus. Kleuren vereist namelijk wel de nodige aandacht, denk ook aan binnen de lijntjes kleuren. Kinderen die leren zich te concentreren op taken zullen later zich beter kunnen concentreren op het leren.

Mystical Forest

Van Tiger Tribe ontvingen we de Colouring Set Mystical Forest. Je kent de boekjes van dit merk echt al, als je mij al wat langer volgt. Het zijn van die handige magnetische meeneem setjes waar aan de linkerkant kleurtjes in een bakje zitten en aan de rechterkant de kleurplaten. In de Mystical Forest set vind je ook nog enkele velletjes met stickertjes. Onze peuter was daar vooral gecharmeerd van. Haar grote zus vond het inkleuren van de wapperende haren van het meisje en de eenhoorn waar ze op reed, erg leuk doen. In regenboog stijl dan, want dat pas bij het thema Mystical Forest. Kortom, wederom een succesje van Tiger Tribe!

Je koopt het bij Kleine Zebra.

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/