Ook moeders hebben af en toe een uitstapje nodig zonder het gezin om even bij te komen. Zorgen voor een gezin is chaotisch, vermoeiend maar aan het einde van de dag het helemaal waard. We hebben een aantal ontspannende uitstapjes voor je zodat je precies weet wat je de volgende keer kan gaan doen.

Leer iets nieuws

Je brein uitdagen en iets nieuws leren kan erg ontspannend zijn. Je hoeft niet meteen viool te leren spelen, maar pak eens een schaakbord of leer de spelregels van poker nl. Iets nieuws leren ontwikkelt je hersenen. Ook als je ouder bent is je brein nog steeds bezig met het aanleggen van nieuwe cellen en verbindingen. 

Ook mentaal kan je enorm profiteren van iets nieuws leren. Het daagt je uit en voegt hopelijk iets moois toe aan het dagelijks leven. Denk aan het leren van een nieuwe taal of om meer met je handen te gaan werken. 

Naar de sauna

Nederland heeft een geweldig sauna aanbod. De mooiste sauna’s in Nederland zijn Thermen Bussloo, Spapuur in Tilburg, Thermen Bad Nieuweschans in Groningen en Fort Resort Beemster. Verder zijn er natuurlijk nog heel veel andere mogelijkheden.

Je kan genieten van tientallen baden, volledig tot rust komen tijdens een massage en verschillende sauna’s uitproberen. Thermen Soesterberg biedt de gasten een unieke ervaring in het Sauna Theater. Hier spelen je zintuigen de hoofdrol in een indrukwekkend verhaal. Zo kom je volledig tot rust.

Op stap in de natuur

Niks is meer ontspannend dan een goede wandeling in het bos of op het strand. Nederland heeft een flink aantal natuurgebieden. De mooiste natuurgebieden in Nederland zijn:

–       Nationaal Park De Hoge veluwe

–       Nationaal Park De Biesbosch

–       Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Het Waddengebied staat op nummer één en is op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet. 

Yoga en mediteren

Voor de gestreste moeders onder ons is het zeker de moeite waard om eens yoga of mediteren te proberen. Yoga een relaxende sport is, maar onderschat het zeker niet. De staande, zittende en liggende houdingen zijn zwaarder dan ze lijken. 

Meditatie kan helpen bij het creëren van rust in je hoofd. Elke dag moet je bepaalde taken voor het gezin uitvoeren. Tijdens het mediteren is het tijd voor jou. Uiteindelijk word je energieker van meditatie omdat je leert te ontspannen op een bepaald moment. Later ben je dan meer geconcentreerd om te doen wat je moet doen. 

Begin aan een goed boek

Dit hoeft geen boek te zijn waarvan je veel leert, maar juist een boek waar je helemaal in kan verdwijnen. Lezen is een geweldige manier om je hersenen te prikkelen. Je stimuleert verschillende onderdelen van je hersenen. Na het lezen zouden je stress levels lager moeten zijn, je geheugen mogelijk versterkt, het vergroot je inlevingsvermogen en het helpt tegen cognitieve achteruitgang. 

Je hoeft niet elke dag een boek uit te lezen. Een kwartiertje lezen kan al helpen om je brein scherper te houden en de voordelen ervan te ervaren.