Alles is gereed voor de eerste schooldagen van de kleuter

Over nog geen twee weken is het zo ver. Dan is het grootste effect van het bereiken van de vierjarige leeftijd daar: de kleuter zal dan eindelijk voor het eerst naar school gaan. De hele zomer heeft ze aan het idee mogen wennen en dan is binnenkort eindelijk het moment daar. Ik weet niet of ze het al helemaal beseft, maar ik des te meer voor haar. Mijn kleine meisje gaat naar de grote vreemde basisschool! Daar zal ze ineens weer tot de kleintjes behoren. Gelukkig heeft ze daar al een beetje aan kunnen wennen op de BSO (en ik dus ook).

De vragenlijst

Afgelopen tijd was ik al druk bezig met de voorbereidingen, die je als ouder moet treffen als je kind voor het eerst naar de basisschool gaat. Het is niet alleen een kwestie van inschrijven. Vlak voor haar vierde verjaardag ontvingen we namelijk een zeer uitgebreide vragenlijst om in te vullen. Wij vonden het best wel confronterend, want als ze alles op die lijst al moest kunnen, hadden we nog flink wat te oefenen met haar. Eh nee, onze dochter kan nog niet haar eigen naam spellen. Moet dat dan? En nee, ze kan ook nog niet rekenen. Had dat dan gemoeten? Gelukkig hebben de lieve dames van het kinderdagverblijf mij gerustgesteld, dat het ook allemaal nog niet hoeft. De school zou alleen willen weten of onze kleuter een speciale behoefte zou kunnen hebben. Zeg dat dan gewoon!

Overblijven

Daarna kwam nog een ladingpapierwerk om in te vullen, waaronder de inschrijving voor de overblijf. Nadat ik van de shock bekomen was hoeveel het kostte, las ik de regels door. Net zoals op de school zelf, wordt door de overblijf gestimuleerd om zoveel mogelijk gezond voedsel mee te geven. Het eten moest wel weer gescheiden worden van de ochtend “snack”, omdat de kinderen anders alles al op hadden vóór de lunch. Kortom, koop maar een hele zooi bakjes voor je kind om mee te nemen. Oh ja, vergeet ook niet een drinkbeker aan te schaffen, want de school is afvalvrij dus het meenemen van drinkpakjes wordt niet gewaardeerd.

Schoolpakket

Gelukkig had ik net van Bertoy een prachtig pakket ontvangen van het merk Crocodile Creek (onder andere te koop bij www.dehorlepiep.nl)  voor het nieuwe en eerste schooljaar van onze kleuter.  In dit pakket trof ik een rugtas, een drinkbeker, een broodtrommel en twee snackboxjes. Een prachtig samengestelde set dus voor de naderende schooldagen. Crocodile Creek, afkomstig uit de Verenigde Staten, is bekend om haar kindvriendelijke producten met mooie kleuren vrolijke afbeeldingen. Het is zo tijdloos, dat het niet snel gaan vervelen.

15 thoughts on “Alles is gereed voor de eerste schooldagen van de kleuter

 • Wat een supermooie kleuren. Ik doe graag mee met deze winactie. Mijn dochter gaat na de vakantie ook naar groep 1 en zal hier helemaal dol op zijn. (En stukken origineler dan al die Frozen-spullen).

 • Haha, leuk stukje.
  Mijn oudst mag na de zomervakantie ook voor het eerst naar school, dus voor mij is dit ook nog allemaal nieuw. Gelukkig heb ik een lieve buurvrouw die een jaartje ‘voorloopt’ en die ik lasting kan vallen met vragen als “Welke gymschoenen dragen ze in groep 1?????”
  Ik doe graag mee met deze winactie

 • Wat heb je een leuk pakketje al klaar voor jullie dochter! Onze dochter gaat bijna naar school en is toevallig gek op uiltjes! Nu van skiphop een klein uilen tasje voor de peuterspeelzaal (met harde kaft – roze uiltje). Deze tas ken ik niet, maar ziet er wel heel vrolijk uit en wat ruimer! Wel hebben we van Crocodile creek een mooie bal.

  De tas lijkt me ideaal en Handig voor de vele bakjes! Begrijp het wel dat dit makkelijker is en kun je s’ ochtends al klaar kan zetten. Overzichtelijk met de vele kinderen in de groep. Wij hebben een bak waar ze het ochtend tussendoortje in verzamelen en ook aparte bakken voor de middag. Hier continue rooster. Op elke school kan dit anders zijn. Ook de vragenlijsten kunnen verschillen. Fijn dat je gelijk navraag hebt gedaan, zodat je dit ook met een goed gevoel kon invullen en straks kan beginnen!

  Ik wens jullie een fijne start toe!

  Mvg Annabel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.