Je weet dat ik dol en ontzettend trots ben op mijn meisjes. Ik zou ze echt voor geen goud willen missen. Ook ben ik erg blij dat ik de mogelijkheid heb gehad om alledrie een langere periode borstvoeding te geven. Ik weet heel goed dat dit niet vanzelfsprekend is en dat er genoeg vrouwen zijn die het zouden willen, maar waarbij het lichaam niet meewerkt. Wat dat betreft is de natuur soms wreed. Nou, voor al die vrouwen die nooit een kind aan de borst hebben gehad, heb ik nu een opsteker: alles is weggezogen!

Ben ik veranderd?

Waar ik voor mijn oudste nog aardig mooie volle borsten had, lijkt het nu soms alsof ik weer een tiener ben geworden. Manlief zegt dat het wel meevalt, maar voor mijn gevoel is het zeker een goede cupmaat minder geworden. Twee zelfs als je het vergelijkt met mijn boezem tijdens de borstvoedingsperiode. Oh wat dat betreft voelde ik mij op en top vrouw met mijn volle borsten. Nu zit er wel nog wat, maar niet om over naar huis te schrijven. Ik overweeg soms zelfs om het wel overgebleven vet op mijn heupen te laten transporteren naar mijn voorgeveltje. Win win toch? Van manlief hoeft het niet. Hij vindt me nog steeds prachtig, de schat.

Een veranderde boezem betekent natuurlijk wel weer een nieuwe lingeriegarderobe. Na ruim een jaar is het nog rondlopen in voedingsbeha’s wellicht een beetje overdreven. Mijn oude setjes zitten alleen niet comfortabel meer. Vandaag ben ik dus op pad gegaan voor nieuwe bustehouders. En uiteraard geslaagd!

Lingerie shoppen met kinderen

Het was een interessante manier van winkelen, om met drie kleine meisjes een Hunkemöller in te duiken. De jongste sliep heerlijk in de wagen, de andere twee wilden persé het pashokje mee in. Twee keer werd de deur open geslingerd toen ik daar in mijn ontblote bovenlichaam stond. Verder hadden ze voornamelijk commentaar op elke bh, die ik paste. Eentje zag er zo mooi glad uit, dat ze beiden het even wilden aanraken. De lieftallige dame van de winkel kwam haast niet meer bij van het lachen. Drie BH’s, een bikini, een badpak en twee pakken ondergoed verder liep ik de winkel weer uit. Een rib uit mijn lijf, maar het oh zo waard.

Jep, ze zijn weg

Het avontuur van vandaag heeft wel voor mij bevestigd wat ik vermoedde. Mijn lichaam is niet meer hetzelfde als zes jaar geleden en om zeker te weten of een BH goed zit moet je het aanpassen. Elk merk heeft namelijk weer een andere cup wat weer een andere maat ten gevolge kan hebben. Ik heb nu ook twee verschillende maten mee. Daarnaast is de uitleg die zo’n dame van de Hunkemöller kan geven eigenlijk onmisbaar. Ik draag al twintig jaar BH’s en toch leer ik elke keer weer bij lijkt het wel. Ook al is het een heel gedoe, ik ga toch echt volgende keer weer gewoon naar de winkel. Misschien dan wel zonder mijn kritische kleuterpubliek.