Het is duidelijk dat de zomer is begonnen, want overal om mij heen lijkt de zonnebrand in de aanbieding te zijn. Hartstikke goed natuurlijk, want dat spul is eigenlijk niet te betalen anders. En toch zou je het er niet voor laten staan als het om je kinderen gaat. Hun tere huidjes verdienen immers de beste bescherming. Het is ook al haast niet meer voor te stellen, dat we vroeger met veel minder zonnebrand in de brandende zon aan het spelen waren. Het woord huidkanker was toentertijd ook nog slechts een vaag begrip. Als je het mijn moeder vraagt, was de zon vroeger ook minder fel. (door het gat in de ozonlaag, maar of dat een werkelijk juiste conclusie is weet ik niet). Hoe dan ook, tegenwoordig smeren we er met zijn allen flink op los. Maar persoonlijk gebruik ik liever niet mijn eigen “grote mensen” bescherming voor de gevoelige huidjes van mijn kleintjes. Dus wilde ik de Derma zonnebrand voor baby’s maar al te graag proberen.

Wat is het merk Derma?

Als het gaat om producten zonder toevoegingen zoals parfum of chemicaliën, dan is Derma het merk dat iedereen denk ik wel kent. Vooral als je bekend met een gevoelige huid. Alle Derma huidverzorgingsproducten bevatten namelijk geen parfum, parabenen of kleurstoffen en zijn ook nog eens hartstikke vegan. Hiermee wordt het risico op allergieën, overgevoelige reacties en eczeem zoveel mogelijk beperkt. Uitsluiten kan je het nooit helemaal helaas. Het is wel met recht dat op de producten van Derma meerdere certificaties rusten waaronder die van Asthma-Allergy Denmark, AllergyCertified als het Nordic Ecolabel. Samen met de eerstgenoemde heeft Derma haar zonnebrand lijn ontwikkeld. Gezien de pure ingrediënten en de goede bescherming tegen UVA en UVB stralen is deze uitermate geschikt voor de allerkleinsten. En toch hebben ze ook nog een Derma zonnebrand voor baby’s variant gemaakt naast de uitgebreide collectie voor kinderen.

Enkele producten in de praktijk

Vandaag was het een bijzonder warme dag, dus de perfecte gelegenheid om enkele Derma zonnebrand producten eens te proberen. Ik ben geen groot fan van het insmeren zelf, dus het moet enigszins gemakkelijk gaan maar toch zeker ook wel goed dekken. En het liefst moet het ook nog tegen water kunnen, want anders blijf ik bezig met die waterratten van mij.

Derma Kids Sun Spray High SPF30 

Het idee van de spray van Derma zonnebrand voor kids sprak mij als eerste erg aan. Even vlug in de dop knijpen en uitsmeren. Het klinkt zo eenvoudig. Dit was het in werkelijkheid ook gewoon. De oudste twee meisjes waren binnen no time volledig ingesmeerd. Ze vonden het ook erg leuk om zelf en bij elkaar te doen. Het smeren was dus in ieder geval al goed geslaagd. Daarna was het tijd voor de enige echte waterproof. De zon scheen fel, dus ik was benieuwd hoe lang het zou duren voordat ik toch wat rode verkleuring zou zien opkomen. Dus dat er weer ingesmeerd moest worden. Zekerheidshalve heb ik het wel gedaan direct na het zwemmen, maar het leek er toch echt op dat de zonnebrand nog gewoon genoeg dekking bood. Enthousiast over de spray dus!

Derma Eco Baby Zonnelotion

Voor de twee jongste meisjes had ik een tube met Derma zonnebrand ontvangen om te proberen. Gezien de zeer gevoelige huidjes van de baby en peuter, was ik hier erg nieuwsgierig naar. De lotion an sich was duidelijk anders dan die van de spray. Deze zou met geen mogelijkheid eruit gesproeid kunnen worden. Het was echt wat dikker. Ik vreesde even dat het moeilijk smeren zou worden, gezien de flinke witte laag dat op de arm lag. Maar het viel mij alleszins mee. Het is natuurlijk lang niet zo gemakkelijk als bij de spray, maar ik heb zeker minder smeerbare varianten gehad. Ook deze Derma zonnebrand leek goed te dekken en waterbestendig te zijn.

Derma Zonnelotion Hoge Bescherming SPF30

Aangezien ik naarmate ik ouder word steeds meer een gevoelige huid lijk te krijgen, ben ik blij dat er ook zonnelotion bestaat dat geschikt is voor mijn poezelige huidje. De Derma zonnebrand is juist voor mensen zoals ik. Er zit geen enkele onnodige toevoeging in en is daardoor ook geschikt voor mensen met eczeem. En het voelt prima aan op de huid. Het trekt snel in en voelt niet vettig aan. Een fijn product dus.

Kortom, Derma zonnebrand is een fijn product voor het hele gezin! In de webshop van PureNordic kan je alle soorten terugvinden. Sowieso leuk om daar eens een kijkje te nemen, want de shop draait volledig om pure producten. Als je dus gevoelig bent voor toevoegingen, of deze gewoon liever niet hebt, dan ben je bij PureNordic aan het goede adres.

Derma zonnebrand