Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Ik ben borstvoeding moe”

Ja, jullie lezen het goed. Ik ben er zo klaar mee. Niet met het geven hoor, want daar ben ik al even mee gestopt. Ik word er moe van, dat ik geen pagina meer kan openen zonder weer met een promotie praatje over de moedermelk geconfronteerd te worden. De foto’s en filmpjes van nagenoeg ontblote voedende vrouwen vliegen me om de oren. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben nog altijd een groot voorstander van borstvoeding. Ik ben alleen de eindeloze discussie erover spuugzat aan het worden. Het lijkt bijna een verplichting borstvoeding te geven op deze manier. Alsof je als flessenmoeder niet goed zou zorgen voor je kind. Er zou nu bijvoorbeeld ook weer gebleken zijn, dat met moedermelk gevoede kindjes intelligenter zouden zijn dan flessenmelk kindjes. Hoe bezorg je moeders een schuldgevoel! Ik ken moeders die, door deze propaganda, de eerste weken enorm gestrest raakten, omdat de borstvoeding niet goed op gang kwam of omdat de baby niet aan de borst wilde drinken. Ze voelden zich door de omgeving verplicht om toch zelf te voeden en voelden zich schuldig op het moment dat ze op flesvoeding over gingen. Het is toch absurd, dat het zover is gekomen dat borstvoeding een must is geworden?  Dat het een schande lijkt te zijn om te kiezen voor flesvoeding?

baby-161205_1280Dus ja, we weten het nu wel: Het WHO adviseert inderdaad om zes maanden lang borstvoeding te geven en ja, er wordt nog altijd veel kritiek geleverd op de dames die in het openbaar voeden. Maar laten we met zijn allen de borstvoedingshype nou even rusten, want zelfs de borstvoeding gevende mama’s willen niet non-stop lezen over andere mama’s en hun eindeloze melkproductie. Borstvoeding of flesvoeding, laat de ouders zelf kiezen en respecteer hun keuze! We hebben uiteindelijk allemaal toch het beste over voor onze kroost.

 

Facebook Comments

«

»

6 COMMENTS
 • Liess

  4 jaar ago

  Enige wat me op dit moment interesseert over borstvoeding is bijvoorbeeld tips, niet hoeveel beter t wel of niet is.
  Laatst zag ik een lijstje met dingen die iemand verwachte maar totaal niet realistisch waren, en dat was wel fijn.

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Wat wil je weten? Misschien kan ik helpen.

   • Liess

    4 jaar ago

    Oh geen idee eigenlijk. .. ik hoop dat t straks bij mij gaat werken, en ik heb deze zwangerschap, vooral bevalling en borstvoeding allemaal maar wat ” laat het over me heen komen en zie wel”.
    Bij de vorige heb ik fles gegeven want borst leek me helemaal niets… was toen heel jong.

    • Miriam

     4 jaar ago

     AUTHOR

     Succes alvast dan maar!

 • Bianca

  4 jaar ago

  Halleluja! Ik ben het zo met je eens. Ik kan en mag wegens medische redenen geen borstvoeding geven. Ik vind dat ok maar moet me toch steeds weer verdedigen. Wat een geklets steeds. Ik ben ook borstvoedingsmoe haha

 • Linda

  4 jaar ago

  Helemaal mee eens, een keer is prima maar opeen gegeven moment is genoeg genoeg. Ik open het vaak ook niet meer. Maar ja, ik ben ook geen borstvoedende moeder meer.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • De #giegelchallenge van #mylittlepony. Doe jij ook mee?
 • Sanne voor het eerst bij de kapper #5yearsago
 • Zal ik het ze vertellen of niet? #mijngevoelvoorhumor #ikkonerwelomlachen
 • Stiekem best trots op mijn buikje. Het is bescheiden, zeker voor een vierde, maar er zit weer een lekker groot kind in. Ze wordt verwacht met vier kilo geboren te worden. Zou je niet zeggen, hè? #29wekenzwanger
 • Wist je dat deze week er nog allerlei winacties zijn op mijn blog? Alles in het teken van de @speelgoed_van_het_jaar verkiezing. Wat vind je bijvoorbeeld van het spel Crocs’ Socks van @bs.toys ?
 • Klaar voor Halloween! @carnavalskleding_nl #review #winactie #binnenkortmeer
 • @milou_ligtenberg en haar kids gingen een dagje naar #legoworld in de #jaarbeursutrecht. Dit is haar verslag:
Wat een lekker vakantie dagje hebben we gehad. Vanochtend vroeg vertrokken richting de jaarbeurs in Utrecht om daar een dagje te vertoeven bij Legoworld. De kinderen (4 en 7) waren na ons bezoek vorig jaar, al helemaal enthousiast dat we weer gingen. De grote hallen, waar de mooiste beelden, voertuigen en overige creaties uitgestald waren, en de vele hoeken en tafels waar je vrij uit kan bouwen. Voor de kinderen super tof dat ze hun creativiteit al spelend ontwikkelen. Er is een boot gebouwd, enkele huizen en kastelen hebben ze gemaakt, en zelfs Olaf van Elsa werd in elkaar gelego’d. Buiten de vele Lego plekken, zijn er ook andere activiteiten, die te maken hebben met bepaalde Lego thema’s. Zoals bij de Lego city hoek waar je brandjes kan blussen. Bij Lego Disney kon je je verkleden als Elsa, staafjes vangen bij Olaf. In de Duplo hoek staat een theater waar er een aantal keer in een uur een minidisco voorbij komt, kun je je laten schminken en staat er een springkussen. We hebben onze ogen uitgekeken en hebben er heel wat uurtjes rond gelopen. Voor ons was het een topdag! Volgend jaar zijn wij vast weer van de partij!

Tot en met deze woensdag kan je zelf nog dit leuke event bezoeken!
 • Een impressie van het @indewolkenfestival van @oudersvannu

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Winnen: How2Talk2Kids

Al eerder heb ik jullie laten weten zeer enthousiast te ...

Sluiten