Verhalen van een werkende moeder
TOP
Mama

“Ik ben borstvoeding moe”

Ja, jullie lezen het goed. Ik ben er zo klaar mee. Niet met het geven hoor, want daar ben ik al even mee gestopt. Ik word er moe van, dat ik geen pagina meer kan openen zonder weer met een promotie praatje over de moedermelk geconfronteerd te worden. De foto’s en filmpjes van nagenoeg ontblote voedende vrouwen vliegen me om de oren. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben nog altijd een groot voorstander van borstvoeding. Ik ben alleen de eindeloze discussie erover spuugzat aan het worden. Het lijkt bijna een verplichting borstvoeding te geven op deze manier. Alsof je als flessenmoeder niet goed zou zorgen voor je kind. Er zou nu bijvoorbeeld ook weer gebleken zijn, dat met moedermelk gevoede kindjes intelligenter zouden zijn dan flessenmelk kindjes. Hoe bezorg je moeders een schuldgevoel! Ik ken moeders die, door deze propaganda, de eerste weken enorm gestrest raakten, omdat de borstvoeding niet goed op gang kwam of omdat de baby niet aan de borst wilde drinken. Ze voelden zich door de omgeving verplicht om toch zelf te voeden en voelden zich schuldig op het moment dat ze op flesvoeding over gingen. Het is toch absurd, dat het zover is gekomen dat borstvoeding een must is geworden?  Dat het een schande lijkt te zijn om te kiezen voor flesvoeding?

baby-161205_1280Dus ja, we weten het nu wel: Het WHO adviseert inderdaad om zes maanden lang borstvoeding te geven en ja, er wordt nog altijd veel kritiek geleverd op de dames die in het openbaar voeden. Maar laten we met zijn allen de borstvoedingshype nou even rusten, want zelfs de borstvoeding gevende mama’s willen niet non-stop lezen over andere mama’s en hun eindeloze melkproductie. Borstvoeding of flesvoeding, laat de ouders zelf kiezen en respecteer hun keuze! We hebben uiteindelijk allemaal toch het beste over voor onze kroost.

 

Facebook Comments

«

»

6 COMMENTS
 • Liess

  4 jaar ago

  Enige wat me op dit moment interesseert over borstvoeding is bijvoorbeeld tips, niet hoeveel beter t wel of niet is.
  Laatst zag ik een lijstje met dingen die iemand verwachte maar totaal niet realistisch waren, en dat was wel fijn.

  • Miriam

   4 jaar ago

   AUTHOR

   Wat wil je weten? Misschien kan ik helpen.

   • Liess

    4 jaar ago

    Oh geen idee eigenlijk. .. ik hoop dat t straks bij mij gaat werken, en ik heb deze zwangerschap, vooral bevalling en borstvoeding allemaal maar wat ” laat het over me heen komen en zie wel”.
    Bij de vorige heb ik fles gegeven want borst leek me helemaal niets… was toen heel jong.

    • Miriam

     4 jaar ago

     AUTHOR

     Succes alvast dan maar!

 • Bianca

  4 jaar ago

  Halleluja! Ik ben het zo met je eens. Ik kan en mag wegens medische redenen geen borstvoeding geven. Ik vind dat ok maar moet me toch steeds weer verdedigen. Wat een geklets steeds. Ik ben ook borstvoedingsmoe haha

 • Linda

  4 jaar ago

  Helemaal mee eens, een keer is prima maar opeen gegeven moment is genoeg genoeg. Ik open het vaak ook niet meer. Maar ja, ik ben ook geen borstvoedende moeder meer.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Geen protest op de Dam, want ik vind dat weer te ver gaan ten opzichte van alles wat we de afgelopen weken hebben doorgemaakt en richting de zorgverleners. Maar aandacht voor de strijd tegen racisme kan natuurlijk altijd. Op een stille manier in dit geval. #blackouttuesday #blacklivesmatter
 • Die voetjes 😍
 • Borstvoeding! Het blijft iets bijzonders. Ik wil het weer minimaal een half jaar geven. Zo mooi dat dat kan. #normalizebreastfeeding #borstvoeding #moedermelk #vloeibaargoud #mamaslagroom #metmijntietinjefeed
 • Zusterliefde 😍
 • Mijn rijkdom 😍
 • Dit zijn mijn oudste boefjes. Vanavond komt er een artikel online over hun bekentenissen 😂
 • Even een selfie in het zonnetje, want dat doe ik niet zo vaak. Ik maak liever foto’s van anderen. Vooral omdat ik bijna nooit een foto van mezelf echt leuk vind. @rvgpr vroeg mij wat over mijzelf te vertellen na hun eerste online paneldag met producten van @karchernl @zoedt_nl @dutchdeluxes @asmodeenl en Cobi. Ik vond het wel een leuk idee. Leren jullie ook gelijk wat meer over mij.
.
Ik ben dus Miriam en mama van vier heerlijke meiden. In het dagelijkse leven werk ik als juriste en blog ik op meervanmir.eu. Samen met manlief woon ik in de omgeving van Den Haag. Ik ben dol op gezelligheid met mijn familie en vriendinnen. Op mijn site vertel ik over alles wat ik als moeder van 4 tegenkom qua opvoeding en producten. Ik voer een Jan Steen huishouden, dus je zal geen picture perfect aantreffen. Wel gewoon eerlijkheid. Ik heb toch geen tijd voor Photoshop en filtertjes? Dus als je een kijkje in mijn hectische leventje wil, weet je waar je zijn moet.
.
Nu ben ik ook nieuwsgierig naar jullie leven, dus...
 • She’s rockin’ it 😂

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
Review: de première van Buurman & Buurman

Vandaag ging ik met Sanne en manlief even terug naar ...

Sluiten