Ken je dat ook? Zo’n moment in je leven dat je denkt “nu moet er iets aan gebeuren”? Ik had dat dus een paar maanden geleden toen ik voor de zoveelste keer twee trappen omhoog moest, omdat ik iets vergeten was. Het was niet alleen dat mijn geheugen mij dus weer in de steek liet, maar ook dat ik bijna hijgend boven aan kwam. Mijn conditie was sinds de bevalling en corona echt drastisch achteruit gegaan. Daar moest gewoon verandering in komen. Ik was gestart met een trainer en dat hielp al enorm. Maar ja, toen gingen alle sportscholen weer dicht. Ik moest dus iets hebben dat vanuit huis kon en makkelijk te pakken was. Het was tijd om weer fit te worden. Gelijk herinnerde ik mij een liedje van vroeger waar wij als kind graag op dansten. Het heette “spring je fit“. Je begreep dus wel waarom ik gelijk aan een springtouw dacht. Maar ik wist toen nog niet dat ook dit product met de tijd is meegegaan. Ken jij de Smartrope al?

Smartrope is een digitaal springtouw

Officieel heet het het slimme springtouw geloof ik, maar ik noem de Smartrope vanaf het begin al zo. En ik ben nou eenmaal te oud om te veranderen. In ieder geval is het in eerste instantie nog steeds gewoon een springtouw. Dus twee handvatten met een touw ertussen. Het is dus niet zo dat je gaat springen en dat je met handschoenen aan met je armen gaat zwaaien of zoiets. Er moet daadwerkelijk op de ouderwetse en enige manier over een touw gesprongen worden. Als je dat, net als ik, in geen jaren meer hebt gedaan, is het even weer wennen. Het mooie van het springtouw van Smartrope is, is dat je deze kan koppelen aan je Smartphone. Op die manier kan je bijvoorbeeld al je sprongen bijhouden. Zie je gelijk of er verbetering in zit. Ook houdt het het aantal verbrande calorieën bij. Hartstikke leuk allemaal natuurlijk, maar de Smartrope heeft nog veel meer features.

Nog meer leuke mogelijkheden

Je kan bijvoorbeeld linken met een vriend. Kan je een wedstrijdje springen doen. Als je een bepaald doel voor ogen heb, kan je deze instellen. Wil je echt hardcore gaan, dan ga je oefenen met intervallen. Dit doen ze ook met hardlopen en het is echt geweldig voor conditie opbouw. Tot nu toe heb ik mij daar nog niet aan durven wagen. Ik wil eerst het springen an sich weer een beetje onder controle krijgen. Na dertig jaar zonder springtouw door het leven te zijn gegaan, is dat best een lastig dingetje soms. Voor nu vind ik het vooral leuk om te zien dat het steeds beter gaat en ik het langer volhoud. Dat motiveert om het springtouw vaker te pakken. En uiteindelijk train je er wel gewoon je hele lichaam mee! Ik ga dus fit mijn 40e levensjaar en 2021 in. Doe je mee?

Lees meer over de Smartrope. Met de code mir10 krijg je korting op je aankoop!