Ik ben altijd op zoek naar de ideale schoonheidsproducten. Mijn huid is flink aangedaan door mondkapjes en ik doe zeker mijn best om het schoon te houden. Maar soms voelt het als dweilen met de kraan open. Vooral omdat ik er ook nog wel eens pluk. Nooit goed natuurlijk. Het gevolg was een nare bacteriële infectie waardoor ik helemaal op een puber leek. Ik heb mezelf ferm toe gesproken en voorgenomen dit niet meer te doen. En om mezelf daarin te motiveren probeer ik tegelijk de nieuwe gezichtsverzorging lijn van Louis Widmer uit. Ze zijn ook nog eens dermatologische en 100% vegan, dus daar was ik wel nieuwsgierig naar. Zo ziet dan een beetje de avondroutine er uit.

Oogmake-up reiniger

Wat mijn mascara ben ik niet zo trouw aan een merk. Het is wel belangrijk dat het waterproof is, want ik heb nog wel eens last van waterige oogjes. Mijn wallen mogen alleen van nature zijn en niet door uitgelopen mascara, dus heb ik altijd waterproof. Het nadeel daarvan is wel weer dat het een flinke klus is deze er weer af te krijgen. Ik had wel een spulletje daarvoor, maar daar raakte mijn huid geïrriteerd door. De Louis Widmer oogmake-up reiniger waterproof is dan ook net wat ik nodig had. Doet zijn werk, is fijn voor mijn huid en voelt niet vettig aan.

Louis Widmer oogmake-up remover

Reinigingsmelk

Nadat de ogen gedaan zijn, ga ik over tot het ontplamuren (zoals ik het naar manlief noem). Dat is een nieuwe gewoonte, want een jaar geleden had ik nooit foundation op. Tegenwoordig dagelijks, maar dat moet er ook weer af natuurlijk. Daar gebruik je dan de Louis Widmer reinigingsmelk voor. Even inmasseren en vervolgens afspoelen met lauw water. Ik deed het altijd met gewoon lekker warm water, maar lees overal dat dat niet de juiste methode is. Lauwe aqua dus en daarna droogdeppen. Niet vegen!

Louis Widmer reinigingsmelk

Louis Widmer gezichtspeeling

Je hebt vast ook wel eens van die nare ontstekingen onder de huid gehad of gevoeld. Ik hoop altijd dat een peeling zoiets beperkt of misschien zelfs kan voorkomen. De peeling bij de schoonheidsspecialist heeft ook meestal dat effect. Het jammere er aan vind ik, dat je het niet dagelijks gebruiken mag. De Louis Widmer gezichtspeeling is ook zo’n fijn product. Even de dode huidcellen weg (van de oude littekens van het pulleken) terwijl ondertussen de poriën diep gereinigd worden. Klinkt goed toch?

Louis Widmer peeling

Tonic zonder alcohol

Na de reiniging en / of peeling maak je de huid klaar voor de verdere verzorging met de Louis Widmer tonic. Het idee van dit product is dat het net nog dat beetje extra reiniging biedt en de daaropvolgende crème’tjes beter zullen worden opgenomen in of door de huid. Het geeft je huid sowieso even lekkere kick (tintelt ook lekker). Een zeer mooie aanvulling op de Louis Widmer reiniging en gezichtsverzorging lijn.

 Tonic

De Louis Widmer reiniging

Al met al ben ik zeer wel happy met deze nieuwe set van Louis Widmer. Voorlopig reinig ik er nog even op los dus. Hopelijk kan ik dan mijn puberhuidje weer eens vaarwel gaan zeggen en ben ik perzikhuid klaar voor de zomer.

Louis Widmer reiniging