Nog maar een weekje en dan is het alweer Halloween. Mijn meiden kijken er echt al weken naar uit en tot dusver heb ik nog niet gehoord dat het gecanceld wordt in onze wijk. Hopelijk niet, want ik zeven zakken met snoepoogballen in huis gehaald. Aan de andere kant komen die altijd wel op bij mij. Of beter gezegd door mij. De outfits zijn, zoals ik al verteld had, ook al geruime tijd in huis. We zijn dus echt volledig voorbereid voor Halloween dit jaar. Ook voor het eerst. Mocht jij zelf nog niet helemaal in de griezelstemming zijn, kan ik je misschien wel wat op weg helpen met deze suggesties.

Een eng huis

Ik ben altijd een beetje jaloers op mensen, die hun huis weten om te toveren tot een echt griezelhuis. Ik ben al blij als ik herinner dat ik een lampje buiten moet zetten zodat kinderen weten dat we mee doen. Dat ging het eerste jaar een beetje mis. Niet dat we met veel snoep bleven zitten, want ik dacht (heel naïef) dat ik aan één zakje genoeg zou hebben. Als je iets meer wil doen en wat inspiratie nodig hebt, is er online genoeg Halloweenversiersing te vinden. Je kan het geschikt voor kinderen houden of je gaat voor het echte gruwelen met bijvoorbeeld afgehakte hoofden. Hier houden we het nog enigszins gezellig gezien de leeftijd van onze meisjes. Maar wellicht gaan ook wij ooit voor de goede horror aankleding.

De outfits afmaken

Als je budget niet dusdanig is dat je elk jaar een nieuw Halloween kostuum kan kopen, dan kan je met minder middelen ook een heel eind komen. Pak gewoon wat oude kleding en (ver)knip deze naar griezelige stand. Misschien wat bloedspetters erbij of zo. Een oude jurk van oma kan soms ook al horrorachtig lijken. Voeg daar een Halloween accessoire aan toe en je super enge kostuum is klaar. Met iets simpels als een eng masker of een bloederige kettingzaak kom je echt een heel eind. Griezelen dus maar!