De eerste vaderdag is een bijzondere gelegenheid voor nieuwe vaders. Het is een moment om de papa’s in ons leven te eren en te bedanken voor alles wat ze doen. Of je nu een cadeau zoekt voor je eigen partner, zoon, broer, vriend of vader, het vinden van het perfecte cadeau voor vader kan lastig zijn. In dit artikel zullen we enkele leuke cadeautjes bespreken voor de eerste vaderdag.

Fotoboek of fotoalbum

Een fotoboek of fotoalbum is een geweldig als eerste vaderdag cadeau. Je kunt het boek vullen met foto’s van de vader met zijn kinderen, en deze aanvullen met mooie quotes, anekdotes en herinneringen. Zo kan hij altijd terugkijken op deze bijzondere (en vermoeiende) periode in zijn leven. Er zijn gelukkig tegenwoordig verschillende online diensten waarbij je eenvoudig en snel een fotoboek kunt maken.

Baby draagzak

Een baby draagzak is een fantastisch cadeau voor nieuwe vaders die graag tijd doorbrengen met hun kinderen. Mocht hij er uiteraard nog geen hebben. Met een draagzak kan de vader zijn baby dicht bij zich dragen terwijl hij zijn handen vrij heeft. Er zijn verschillende soorten draagzakken op de markt, dus kies er een die bij de persoonlijkheid en behoeften van de vader past. Of check mijn eerdere artikel over verschillende soorten draagzakken.

Babyfoto’s op canvas

Je kunt babyfoto’s van de vader en zijn kinderen op canvas laten drukken en deze aan hem geven als cadeau. Dit is niet alleen een persoonlijk en uniek cadeau, maar het is ook een geweldige manier om de herinneringen aan de eerste maanden van de baby te koesteren.

Gepersonaliseerde mok of fles

Een gepersonaliseerde mok of fles is een leuk cadeau voor vaders die graag koffie of thee drinken of die een flesje bier of wijn op zijn tijd waarderen. Laat de mok of fles bedrukken met een leuke boodschap of afbeelding die de band tussen de vader en zijn kinderen benadrukt.

Abonnement op een tijdschrift

Een abonnement op een tijdschrift is een leuk cadeau voor papa die graag leest. Als hij nog tijd over heeft naast het verzorgen van de kleine uiteraard. Er zijn verschillende tijdschriften beschikbaar, van sportmagazines tot vader-tijdschriften die speciaal gericht zijn op het vaderschap.

Weekendje weg

Een weekendje weg is een geweldig cadeau voor de eerste vaderdag. Plan een weekendje weg voor beiden, waarbij hij even helemaal kan ontspannen en genieten van tijd met zijn gezin. Kies een bestemming die past bij zijn interesses en behoeften. Dit kan een stedentrip zijn naar een nabijgelegen stad, een weekendje weg in de natuur of een verblijf in een luxueus hotel.

Vader-en-kind activiteit

Plan een leuke activiteit die de papa samen met zijn kinderen kan doen. Dit kan bijvoorbeeld een dagje naar de dierentuin zijn, een bezoek aan een pretpark, of een picknick in het park. Het belangrijkste is dat hij tijd kan doorbrengen met zijn kinderen en mooie herinneringen kan creëren.

Fitness tracker

Super tip! Als hij graag sport en actief is, is een fitness tracker een leuk cadeau. Met een fitness tracker kan hij zijn activiteiten bijhouden en zijn vooruitgang volgen. Er zijn verschillende soorten trackers beschikbaar, van eenvoudige stappentellers tot uitgebreide trackers die ook hartslag en slaap bijhouden.