Ben je op zoek naar een manier om het plafond van de keuken, badkamer, carport of overkapping af te werken? Dan kun je voor plafondpanelen kiezen. Als je nog niet eerder een plafond afgewerkt hebt met behulp van dit soort panelen, twijfel je misschien nog of dit een verstandige keuze is. Om jou te overtuigen, volgen hier 5 redenen om voor plafondpanelen te kiezen. 

1. Strakke uitstraling

Veel mensen houden van een strakke uitstraling: Geldt dit ook voor jou? Dan is het een goede keuze om je plafond(s) hiermee af te werken. Plafondpanelen zijn namelijk bijzonder stijlvol, waardoor een ruimte er een hoogwaardige uitstraling door krijgt. Vroeger waren er vaak naden zichtbaar tussen de afzonderlijke plafondpanelen, maar dit is tegenwoordig niet meer het geval. Vandaag de dag kunnen plafondpanelen naadloos op elkaar aan worden gesloten, waardoor je een strak plafond krijgt. 

2. Bedrading en leidingwerk is niet zichtbaar

Wanneer je een bestaande woning koopt, is het leidingwerk misschien niet helemaal naar wens. Je kunt in dat geval veel moeite steken in het verleggen en wegwerken van bedrading en leidingenwerk in het plafond, maar het is een stuk makkelijker om plafondpanelen te gebruiken. Je hoeft in dat geval niet te frezen, want je laat de bedrading en het leidingwerk onder het vaste plafond door lopen. Wanneer je vervolgens plafondpanelen monteert, zie je niets meer van de bedrading en leidingen. Bovendien is het makkelijk om spotjes te verwerken in plafondpanelen. 

3. Mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos

Een derde reden om voor plafondpanelen te kiezen, is omdat de mogelijkheden op dit gebied nagenoeg eindeloos zijn. Deze panelen zijn namelijk verkrijgbaar in talloze kleuren. Hierdoor is het niet moeilijk om ze aan te laten sluiten op de rest van je woning. Benieuwd in welke kleuren plafondpanelen allemaal verkrijgbaar zijn? Kijk dan eens op https://npibv.eu/. Hier kun je bovendien gratis kleurmonsters bestellen. 

4. Makkelijk te monteren

Heb je nog niet eerder gevelpanelen gemonteerd, maar ben je aardig handig? Dan is dit een klus die je prima zelf uit kunt voeren. Als het regelwerk vlak en recht is, kun je beginnen met het monteren van het basisprofiel langs de randen. Nadat je dit profiel rondom hebt aangebracht, wordt het tijd om de plafondpanelen te plaatsen. Klik deze in het basisprofiel en niet ze vast op het regelwerk. Wanneer je alle panelen geplaatst hebt, werk je het geheel af met een afwerkprofiel. 

Lees ook: wat een verfklus

5. Onderhoudsvriendelijk

De vijfde en laatste reden die we hier behandelen heeft te maken met onderhoud. Doordat plafondpanelen gemaakt worden van kunststof, hoef je er vrijwel niet naar om te kijken. Dit materiaal kan namelijk tegen vocht en verkleurt niet onder invloed van uv-licht, iets wat bij hout wel het geval is. Om plafondpanelen mooi te houden, is het vaak voldoende om ze eenmaal per jaar schoon te maken.