Herfstvakantie, we hadden eigenlijk bedacht dat we onze dochter gewoon naar de NSO zouden laten gaan en verder geen vrij nemen (lees gewoon doorwerken). Dat was het idee. Totdat ik met een beetje keelpijn me toch maar liet testen en de loterij had gewonnen: corona. Herfstvakantie werd spontaan omgedoopt tot quarantie. En nu een paar weken later zitten we er nog steeds in, gezien mijn man inmiddels ook positief getest is (zucht). Kids niet naar buiten, en zelf nog proberen te werken. Niet echt ideaal, wel ideale tijd om speelgoed te testen (en hopen dat ze zich hier een klein beetje mee kunnen vermaken). 

Zo hebben we als laatste Ik Leer Symmetrie getest van jumbo. Ik moet eerlijk toegeven, niet alleen mijn dochter is enthousiast maar ik ook! Voor mij wel duidelijk dat dit speelgoed van het jaar is.

Waarom ben ik zo enthousiast?

  • Het is niet groot, en past in een koffer (scheelt weer ruimte en zooi)
  • Het is echt anders dan ander speelgoed
  • Voelt nog educatief ook
  • De plaatjes zijn grappig
  • Makkelijk mee te nemen

Ik Leer Symmetrie

Wat is “Ik Leer Symmetrie” eigenlijk? 

Het is een koffertje met als inhoud vormpjes, spiegeltjes en kaartjes. De vormpjes zijn driehoekjes, vierkantjes, halve maantjes, oogjes van alles en nog wat in verschillende kleuren. In het koffertje zet je een spiegel recht op zodat alles wat je neerlegt gespiegeld wordt (vandaar de symmetrie). Je pakt een kaartje waar een afbeelding op staat, en ook de vormpjes die je hiervoor nodig hebt. Op de afbeelding zie je dus een half figuur, het spiegelbeeld heb je nodig om het figuur af te maken. Als eerste verzamel je de vormpjes van het kaartje (stap 1) om ze vervolgens tegen de spiegel aan neer te leggen zoals afgebeeld op het kaartje (stap 2). Met het spiegelbeeld komt hierdoor uiteindelijk een leuk figuur tot stand (bijv een visje, vlinder, mier etc.). Als check kan je nog kijken of je het goed gedaan hebt door het kaartje om te draaien  (stap 3). Op zich zie je snel genoeg of er een logisch vormpje uitkomt dus eigenlijk heb je die check niet nodig. 

Ik Leer Symmetrie

Verschillende fases

Je hebt verschillende moeilijkheid graden van Ik Leer Symmetrie (1-4) en moeilijkheidsgraad 4 is zelfs met 2 spiegels. Daar hebben we ons nog niet aan gewaagd, maar voor mijn dochter is niveau 1-3 allemaal leuk en ook wel redelijk te doen! De vormpjes zijn ook leuk en door de grote ogen ziet het er al gauw grappig uit. Het koffertje heeft ook allemaal vakjes waardoor je de vormpjes op kleur kan sorteren. Mijn dochter heeft me hier ook meerdere keren op gewezen tijdens het opruimen dat dit wel de bedoeling is (dat heeft ze in ieder geval niet van mij). 

Dit soort speelgoed hadden wij in ieder geval nog niet, en we hebben ons zeker al een paar uur mee kunnen vermaken (en elk uur is toch weer mooi meegenomen in quarantaine tijd…). Kortom wij zijn erg enthousiast en raden dit speelgoed zeker aan!

Ik Leer Symmetrie

Meer informatie over dit product

Speelgoed van het jaar

Ik Leer Symmetrie is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 4 & 5 jaar. Zoals altijd heeft er een ontwikkelingspsycholoog naar gekeken en zijn conclusie getrokken:

Ik Leer Symmetrie is een verfrissend leuk constructiespel, waarbij visueel-ruimtelijke vaardigheden en logisch denken vereist zijn. Goed voor het ruimtelijk denken en het bevorderen van creativiteit. Ook esthetisch leuk. Er kan op verschillende niveaus gespeeld worden en eventueel ook met zijn tweeën.

Alleen vandaag kan je nog stemmen om op jouw favoriet en kans maken op prijzen!