De vakantie is begonnen, dus ik zorg wel weer voor wat vermaak. Even wat leuk entertainment met een lerend ondertoontje. We moeten immers die kinderhersens gewoon aan het werk houden. Toch? Dus als je dan met spelletjes ook nog wat leert, dan doen we dat. Bijvoorbeeld met het maken / voltooien van doolhoven.

Doolhoven

Ik vond als kind doolhoven al heel erg leuk om te doen. Dat het ook nog eens goed voor je is, wist ik niet. Ik had wel al zo mijn vermoedens bij de vierjaars controle bij het consultatiebureau. Daar moet je kind immers al een lijntje natekenen en volgen. Dat heeft weer te maken met de fijne motoriek. Voor het oefenen van het schrijven van letters en cijfers zijn doolhoven blijkbaar een goede oefening. Het heeft weer met ruimtelijke oriëntatie te maken op het platte vlak. Klinkt chique, maar komt gewoon neer op finetuning van de fijne motoriek als ik het goed begrepen heb. Ik kan mij ook voorstellen dat doolhoven voor het ruimtelijk inzicht en het verkrijgen van een overzicht een goede oefening zijn. Je kan niet klakkeloos een weg volgen, maar moet soms wat verder kijken.

Bijna honderd stuks

Deltas heeft voor deze zomer een boekje met maar liefst 97 doolhoven op vier verschillende niveau’s uitgebracht. Zo kan de groep 3 kleuter nog wat oefenen aan de fijne motoriek. En de bijna tiener of pre-puber kan aan zijn of haar overzicht werken. Maar wat vooral belangrijk is, is dat er gewoon veel plezier beleefd kan worden met deze doolhoven. Het boekje heeft de leuke naam: de leukste doolhoven voor (toekomstige) slimmeriken. Het staat echt vol met de meest uiteenlopende puzzels. Ik denk dat je daar als volwassene ook nog wel lol van kan hebben. Een leuk hebbedingetje dus voor de komende weken. Je koop het uiteraard ook hier.

de leukste doolhoven voor (toekomstige) slimmeriken

Winactie

Ook zo’n slimmerik worden? Laat een reactie achter en wie weet stuur ik je een exemplaar op. Meedoen kan tot en met 2 augustus.