Eergisteren was het dan zo ver. Het werd de eerste keer in het zwembad voor de baby. En dat vond ik nog best wel spannend. De andere kinderen waren namelijk al zoveel eerder watervrij. De oudste lagen er al met acht weken oud in en waren gelijk enthousiast. Echt drie kleine waterratjes. Ze kunnen er gewoon geen genoeg van krijgen. De baby daarentegen, lijkt het maar niets te vinden. Echt totaal niets! De douchesessies worden ondergaan met een serieus gezicht en als ze in bad ligt kijkt ze alsof ze voortdurend aan het verdrinken is. Misschien omdat ze niet zo vaak gebadderd werd als haar zussen de eerste maanden? Wij moesten het namelijk beperken vanwege haar extreem gevoelige huid. Dus is ze het wellicht nog niet gewend en komt haar enthousiasme later wel op gang.

Een superzoet outfitje voor de gelegenheid

Uiteraard heb ik badpakjes en zwembroekjes in maat 62 tot en met maat 128 in huis. Eigenlijk was het dus niet helemaal nodig iets nieuws aan te schaffen. Maar dit is nou eenmaal mijn laatste baby en haar eerste keer dat ze het zwembad in zou gaan. Dit moment zou nooit meer terugkomen en ik wilde dat net wat extra speciaal maken. Ken je dat gevoel of zijn het (nog steeds) mijn hormonen? In ieder geval, ik had dus mijn zinnen gezet op een eerste-plons-outfit. En het liefst zo schattig mogelijk. Persoonlijk vind ik dat ik daar goed in geslaagd ben met haar zwemsetje van Zoocchini. Het broekje was al cute, maar het eendenmutsje maakte het wel echt compleet schattig. Vooral omdat deze nog een beetje op groei uitgezocht was. Ze liet in ieder geval het hoedje op, dat scheelt.

De “grote” plons

Manlief had de honneurs om als eerste met de baby het water in te gaan. Als enthousiaste moeder stond ik op de kant met mijn telefoon als een paparazzi foto’s te maken. De baby schrok zich de tandjes bij de aanraking met het water en keek haar vader met grote ogen aan. Er kon werkelijk geen lachje vanaf. Dit heeft ze de hele tijd zo volgehouden. Zelfs haar zussen konden haar er niet van overtuigen, dat het zwemmen eigenlijk heel leuk is. Pas toen ik het water in ging en haar in mijn armen nam, kwam er een klein lachje tevoorschijn. Geen gulle, maar ik tel het toch als een eerste enthousiasme voor het zwembad. Want ze heeft ook geen enkel moment geprotesteerd. Ik heb dus goede hoop dat het gewoon wat langer bij haar duurt voordat ze er aan gewend is en dat ze uiteindelijk net zo’n waterrat gaat zijn als haar zussen.

zoocchini zwemsetje