Waarom we een maandkalender in huis hebben? Dat lees je vandaag.

Mijn geheugen is niet meer wat het geweest is. Ik merk dat ik steeds vaker afspraken dreig te vergeten en data door elkaar haal. Soms worden er ook gewoon dubbele afspraken gemaakt. Het is natuurlijk ook gewoon een druk leven als een gezin van zes. Ik probeer zoveel mogelijk in mijn agenda in mijn telefoon te zetten, maar ik merk ook dat dat niet meer voldoende is. Ondanks dat manlief ze ook direct zo ziet. Waarom het dan niet de oplossing is? Omdat ik een pre-puber in huis heb. Mijn negenjarige dochter heeft mij laten weten tijdig geïnformeerd te willen worden over onze plannen. En dan niet alleen de eenmalige uitjes, maar eveneens de wekelijks terugkerende afspraken. Mevrouw wil weten waar ze aan toe is. Zucht.

Planning begint al vroeg

Om mijn dochter tegemoet te komen, had ik een agenda voor haar gekocht. Deze hebben we saampjes ingevuld voor de eerste maand. Je raadt het vast al. Twee weken later was ze verontwaardigd dat we in het weekend op stap gingen en zij van niets wist. Het stond uiteraard gewoon in haar agenda, maar daar keek ze blijkbaar niet in. Dat bleek dus al snel van weinig toegevoegde waarde. Maar haar verlangen naar de planning te willen weten, was onveranderd. Ik merkte dat ik zelf ook wat meer behoefte had om een beter overzicht van afspraken te hebben. Iets waar we allemaal gebruik van zouden kunnen maken en wat we altijd zouden zien.

Zoedt maandkalender

Heerlijk ouderwets op papier

Terwijl ik op de wc zat, besefte ik ineens waar het probleem lag. We waren teveel gedigitaliseerd. Mijn agenda in mijn telefoon is hartstikke handig voor mij, maar niet zichtbaar voor de kinderen. Deze realisatie kwam doordat ik de verjaardagskalender zag hangen bij de wc. Sinds deze daar hangt vergeten we bijna nooit meer een verjaardag. Dit was de oplossing voor onze agendaproblematiek. Er moest gewoon een handige papieren familyplanner komen! En die dan op een plek hangen waar het voor iedereen zichtbaar zou zijn. Dus of op de koelkast of bij de wc. En dan natuurlijk een planner waarop de hele maand zichtbaar is, dus de maandkalender 2023 hebben we al in huis gehaald. Het invullen ervan neem ik wel voor mijn rekening. In ieder geval is het dan voor iedereen, die lezen kan, duidelijk wat de plannen zijn voor de komende tijd. Geen excuses meer en gewoon er rekening mee houden. Ik kijk er nu al naar uit om de maandkalender te gaan gebruiken!