Al bijna een jaar heb ik last van mijn linkerschouder. Soms best ondraaglijk, dat ik bijna niets meer kan. Uit bed komen gaat dan zelfs niet meer. Manlief moet mij dan eerst omrollen en overeind helpen terwijl ik tranen met tuiten jank. Maar vaker is er te leven met de pijn wat dan meer gewoon zeer ongemakkelijk voelt. Volgens mijn trainer is het een typische vrouwenkwaal dat op latere leeftijd (ahum?) komt. Het gevolg van vaak en zwaar en / of verkeerd tillen. Nou sjouw ik mij natuurlijk een ongeluk met het dragen van Noor. Maar het kan ook komen door een verkeerd bed of kussen. Een zeer terugkeren thema in niet alleen mijn leven. Wist je dat er zelfs een website is, die er gespecialiseerd in is? Het heet de SlaapHub en staat vol met tips voor een goede nachtrust.

Slaaptekort is killing

Afgelopen weekend hadden de kinderen buikgriep. Naast veel wassen en rennen met emmertjes, betekent het ook vaak gebroken nachten. Ik was vier nachten op rij meer wakker geweest dan dat ik geslapen had. Het gevolg was dat ik een zeer kort lontje had en de kinderen belachelijk veel schermtijd hadden, omdat ik dan even kon nietsdoen op de bank. Heerlijk! Wat ik ook echt merkte, is dat je met slaaptekort niet alleen zeer chagrijnig maar ook gewoon niet meer scherp wordt. Ik heb drie keer koffie gemaakt met mijn Nespresso zonder een kopje eronder te zetten. Ik vergat dat ik het bad had aangezet. Gelukkig zonder kinderen er in. In ieder geval een duidelijk signaal, dat ik wat meer nachtrust krijgen moest.

Alles voor een goede nachtrust

Ik had al eerder verteld hoe belangrijk het is om een goed matras en kussen te hebben voor een optimale slaap. Maar er kunnen natuurlijk ook andere factoren meespelen, die van invloed zijn op je nachtrust. Zo heb ik bijvoorbeeld dankzij mijn trainer geleerd, dat magnesium nemen voor het slapen gaan, kan bijdragen een een goede nachtrust. Er zijn wel twee verschillende soorten magnesium, dus je moet wel de juiste weten. Daar ontspannen niet alleen je spieren, maar ook je hoofd van. Als je daar meer over wil weten, kan je een kijkje nemen op de website van SlaapHub. Daar lees je enkele tips om beter te kunnen slapen. De slogan is niet voor niets: Beter slapen begint bij ons! Voor nu wens ik je in ieder geval al een fijne nacht en sweet dreams!