Heb jij ook zo ontzettend veel leuke zomerkleding in je kast hangen? Niet per se de echte strandjurkjes of linnen broeken, maar gewoon, mooie jurkjes, leuke shirts en fijne hemdjes? Dan zal je daar aan het eind van de zomer soms vast en zeker met een beetje pijn in je hart weer afscheid van nemen. Ze gaan de kast weer in, zeker voor een paar maanden. Pas zo in maart, april komen ze weer eens tevoorschijn. Tenzij je slimme manieren vindt om deze kleding ook tijdens de rest van het jaar te kunnen dragen, natuurlijk!

Werk met laagjes

In de herfst en winter ben je misschien geneigd om vooral naar heel warme kleding te grijpen. Een lekkere warme, gebreide trui, heerlijk. Broek eronder en klaar. Niks mis mee, maar de kans is wel groot dat het je na een tijdje tegen begint te staan. Zeker als je weet wat er nog meer voor leuks in je kast hangt, maar waarvoor het nu te fris is.

Laat dat beeld even los, en pak de kleding die je zo mooi vindt er even bij. Begin eens met je favoriete jurkje. In de zomer droeg je dat waarschijnlijk zonder iets anders erbij; lekkere blote benen, leuk sandaaltje eronder, en klaar. Dat is in deze tijd van het jaar niet echt een optie. Door echter te kiezen voor laagjes, kom je vaak een heel eind. Zoek eerst eens een goede, dikke panty of maillot die bij het jurkje past. Dan blijven je benen lekker warm. Vervolgens ga je op zoek naar iets om ook je bovenlijf warm te houden. Een leuke blazer kan je een heel eind helpen. Kijk maar eens hoe chic je jurkje er opeens uitziet op deze manier, prima geschikt om naar je werk te dragen! En dat lekkere vest dames? Probeer ook dat eens uit. Een zomers jurkje met een lekker gebreid vest eroverheen, is vaak prima geschikt voor in de herfst of winter.

Combineren kun je leren

Misschien zie je dit soort combinaties wel eens voorbijkomen, of heb je na het lezen van bovenstaande inspiratie gekregen om ook je kledingkast in te duiken. Doen! Maar neem er wel even de tijd voor. Niet ieder jurkje laat zich even makkelijk combineren, en niet iedere blazer en ieder vest is er per se voor geschikt. Ga gewoon even lekker passen, proberen en ontdekken, zodat je uiteindelijk wat leuke combinaties hebt. Zorg dat je ook wat riempjes bij de hand hebt en wat leuke schoenen, laarsjes of sneakers, bijvoorbeeld, zodat je complete looks kunt creëren. Grote kans dat er na deze sessie aardig wat zomerse kledingstukken het hele jaar rond in je kast zullen blijven hangen.