TOP
Mama

“Even weer terug in de tijd en uit de les”

De eerste keer dat ik uit een les werd gezet was ik pas 4 jaar oud! Zonder pardon werd ik gedropt bij mijn moeder. Ik zal het vertellen.

IMG_5643Mijn grootouders hadden een huisje in Zwitserland in Les quatres Vallées. Wij gingen dus elk jaar op wintersport. Omdat je het skiën toch het beste als jong kind,werden we vanaf onze vierde al op de latten gezet. Probeer je dat maar eens voor te stellen. Als vierjarige kleuter, bang om te vallen, in een klasje met allemaal Franstalige kindjes, die stuk voor stuk de berg af gleden alsof ze niets anders deden. Dan zoek je je heil bij de skileraar. Maar ja, in die tijd waren er weinig Hollanders in dat betreffende skigebied en mijn oh zo lieve skileraar sprak alleen maar Frans. Ik uiteraard niet. Vervolgens waren de weersomstandigheden ook nog eens zwaar kwalitatief uitermate teleurstellend! Tja, dan kan je als dwarse kleuter maar één ding doen: stil blijven staan, werkelijk geen vin verroeren en vervolgens keihard huilen! De skileraar zag maar één oplossing en dat was mij terugbrengen naar mijn moeder. De rest van de vakantie was ik haar probleem, want mijn vader was meestal de hort op met mijn oudere zus en mijn moeder was niet zo’n groot fan van de wintersport als mijn vader. Mijn ouders hebben hun beklag gedaan bij de skilesschool, maar hebben niets eens het geld voor die (achterlijk dure) skilessen terug gekregen!

Dit jaar gaan we weer met de hele familie op wintersport. Als het enigszins kan willen we Sanne misschien voor het eerst op de latten zetten. Ze is nog vrij jong, maar voor een uurtje willen we het wel proberen. Dan wel met de papa en mama en niet met een vreemde Fransman! Ik laat uiteraard nog wel weten hoe dat is gegaan.

«

»

2 COMMENTS

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Pingback: Op zoek naar hét skigebied voor jong en oud - MeerVanMir on december 4, 2015
 • Pingback: Louis Widmer Wintersport biedt extra bescherming - MeerVanMir on december 4, 2015
 • %d bloggers liken dit:

  Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

  De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

  Sluiten

  Read previous post:
  Wel of niet borstvoeden in het openbaar?

  Vandaag kwam ik een bericht tegen op een Amerikaanse site ...

  Close