Sommige mensen lijken van nature met een slecht gebit geboren te zijn. Vaak ervaren ze al veel gebitsproblemen in de kindertijd. Ze poetsen en flossen zoals het hoort, bezoeken de tandarts en de mondhygiëniste en toch lijkt niets te kunnen stoppen dat het gebit zwaar achteruit gaat. Misschien heb je nu zelfs op relatief jonge leeftijd al enkele tanden die je mist of schroom je je voor hoe je huidige gebit er nu uitziet. Je gebit is één van de eerste dingen die mensen zien. Een slecht gebit doet dan ook zeker wat met het zelfvertrouwen.

Bij een zeer slecht gebit zullen er op korte termijn stappen ondernomen moeten worden. Als het gebit te slecht wordt, kan dit namelijk ook de algehele gezondheid in gevaar brengen. Om over je steeds verder dalende zelfvertrouwen nog maar te zwijgen. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen voor een slecht gebit. In dit artikel zullen we ze uitgebreid behandelen.

Ontbrekende tanden

Wie al jaren kampt met gaatjes en ander tandbederf, zal ook zien dat de tanden uiteindelijk op een punt komen dat ze niet meer te redden zijn. Ze vallen uit of moeten noodgedwongen getrokken worden bij de tandarts. Veel mensen schamen zich hiervoor. Daarnaast geeft het ook problemen tijdens het eten. Kauwen wordt lastiger, net als praten. Daarom zal de tandarts meestal een oplossing voorstellen.

De meest voorkomende oplossing is het laten plaatsen van een implantaat. Met een implantaat is het mogelijk om een kunst exemplaar te plaatsen. Dit kan slechts één tand zijn, maar in ernstige gevallen kan er ook voor gekozen worden om een heel gebit te plaatsen. Hierbij zullen ook de resterende tanden getrokken worden.    Als je kiest voor een implantaat, kun je ook een klikgebit bij CDC Tandzorg laten plaatsen. Een klikgebit wordt vastgeklikt op implantaten die in de boven- en onderkaak worden bevestigd. Besef wel goed dat dit een ingrijpende behandeling is. Het zal veel tijd kosten, maar het levert je uiteindelijk wel weer een mooie mond vol tanden op.

Een brug plaatsen

Mis je enkele tanden op een rij? Maar zie je het nog niet zitten om alle tanden te trekken en een gebit te plaatsen? Vraag dan eens na of je een brug kunt laten plaatsen. Hierbij wordt er een implantaat geplaatst en daaraan een brug van meerdere tanden geplaatst. Het fijne van deze optie is dat je een groot deel van je eigen tanden kunt behouden.

Bovendien voelt het heel erg natuurlijk. Na verloop van tijd zul je het verschil tussen je eigen tanden en de brug nauwelijks nog merken. Ook tijdens het eten of praten zal deze brug je niet hinderen.

Lees ook: dubbele rij tanden

Ernstige verkleuringen

Is de kwaliteit van je tanden nog goed? Maar is de uitstraling minder? Bijvoorbeeld doordat ze door medicijngebruik heel erg geel zijn geworden? Dan vind je het misschien lastig om van je gebit te genieten. Voel je veel schaamte. Gelukkig is hier een relatief makkelijke oplossing voor. Zo zou je voor facings kunnen kiezen of de tanden kunnen laten bleken.