Tassen zijn een praktisch accessoire. Je hebt ze bijna iedere dag weer nodig, om je spullen van A naar B te krijgen. En daarbij zijn er een héleboel design om uit te kiezen. Van kleine tassen tot grote tassen, van leren tassen tot stoffen tassen. Dit zijn de belangrijkste tassen op een rij.

Schoudertas

Het is misschien wel de meest gebruikte tas: de schoudertas. Een ware allrounder, die je op allerlei momenten kunt inzetten. Neem de tas mee naar je werk, naar een dagje in de stad of op vakantie. De schoudertas voor dames kent allerlei designs: voor iedereen is er de perfecte tas te vinden. Misschien is een grote leren tas wel iets voor jou, waar je bijvoorbeeld handig je laptop in kwijt kunt. Of ga juist voor een fashion statement, met een kleinere schoudertas van canvas – in een opvallende kleur. Een doordachte afwerking is wenselijk: de strap moet goed zitten en de sluiting moet stevig zijn. Zulke details tellen zeker mee.

Rugzak

De rugtas is misschien wel de meest comfortabele tas om voor te kiezen. Handig dus als je de tas veelvuldig of lang moet dragen. Het nadeel is dan weer dat een rugtas wat minder sierlijk staat dan een schoudertas: het is een afweging om rekening mee te houden. In de meeste rugtassen kun je veel spullen kwijt. Maar ook een kleinere rugzak is zeker een optie, als je maar een paar items mee hoeft te nemen tijdens je dag.

Handtas

Sierlijk en subtiel: zo kun je de handtas het best omschrijven. De handtas lijkt op de schoudertas, maar is vaak nog wat kleiner van formaat. Het is eigenlijk een soort avondtas, die je meebrengt als je uitgaat. Dan wil je immers niet met een grote tas hoeven zeulen. Zorg dat precies alles wat je nodig hebt erin past. Een basic handtas is een must-have: goed te stylen met een outfit die al de aandacht pakt. Maar ook voor een unieke handtas valt er iets te zeggen, in een knalkleur of met grove gespen bijvoorbeeld.

Heuptas

Wil je een kleine tas gebruiken, maar wil je ‘m niet steeds hoeven dragen? Een heuptas is een goede oplossing! Je kunt ‘m om je heupen of middel dragen, zoals de naam natuurlijk al weergeeft. Maar tegenwoordig is het ook gebruikelijk om een heuptas om de schouder te dragen, voor een net wat moderne look. Deze sportieve kleine tas is eigenlijk weer helemaal terug van weggeweest. Vroeger was het namelijk al een grote trend. Maar als je nu om je heen kijkt op een festival, zie je dit design weer veelvuldig voorbijkomen.

Shopper

Tot slot: de shopper! De ideale tas om veel spullen in kwijt te kunnen. Gebruik ‘m als tas voor de boodschappen of als je een dag naar het strand gaat. Heb je een kindje? Het is vaak ook een ideale tas om bijvoorbeeld luiers en speelgoed in te vervoeren. Shoppers zijn er in vrolijke designs te vinden. Met stippen, strepen of een andere print! Zo is het niet alleen een handige tas, maar ook meteen een goede eyecatcher.