Terwijl ik dit schrijf, zit ik aan de keukentafel. Op het aanrecht staat mijn Nespresso machine en de vaatwas met schone vaat staat open. Een duidelijke hint. Dit is nu al een jaar mijn nieuwe werkplek. Temidden van het kinderspeelgoed (dat slingert hier door het hele huis) bel ik met cliënten over verschillende juridische kwesties of schrijf ik voor mijn website. Het is een bijzonder kantoor. Mijn werkplekje boven is namelijk door manlief ingepikt. En toch is het allemaal wel enigszins te overzien. Aan het einde van de dag pak ik namelijk alles weer in en is de eettafel weer gewoon een eettafel geworden. Zonder dat al mijn werkspulletjes door de woonkamer verspreid liggen. Ik heb namelijk super handige items van Case Logic mogen ontvangen, waardoor er wat organisatie kwam in mijn ongestructureerde thuiswerk bestaan.

Case Logic Backpack

Inmiddels klaagt manlief al over de hoeveelheid tassen, die ik over de jaren verzameld heb. Hij begrijpt gewoon niet dat mijn behoefte veranderd is in de loop der tijd en dat ik het zonde vind om een nog goede tas weg te gooien. Uiteindelijk krijgen ze stuk voor stuk nog een doel. Het verraste hem dan ook niet dat er weer een nieuwe rugzak binnen kwam. Ditmaal voor mijn laptop. “Je gaat toch nergens meer heen met je laptop?” was zijn eerste reactie. Nou, wel dus! Als ik namelijk een dagje weg ben (ouders, ziekenhuis of zoiets) neem ik graag mijn computer mee. Deze moet natuurlijk wel goed beschermd worden tegen mijn onhandigheid en grijpgrage handjes van andere mensen. Maar ook wilde ik nog ruimte over houden om andere spulletjes mee te kunnen nemen. De Laptop Backpack van Case Logic biedt mij dat allemaal. Het is oprecht een fijne rugzak, die er niet uitziet als een evidente laptoptas en ik kan er genoeg in kwijt. Het materiaal oogt en voel ook echt stevig zodat ik er zonder zorgen mijn Macbook er in doe. In de meerdere zijvakjes doe ik dan mijn kleinere items, zoals huissleutels en bankjes, om er enigszins gemakkelijk bij te kunnen zonder dat ik lang voor hoef te graaien. Dat is namelijk vaak het geval in mijn handtas, die ik daarom ook wel mijn hutkoffer noem.

case logic backpack

De accessoiretas

Ik had de accessoiretas van Case Logic bij een andere blogger gezien en wist gelijk dat ik er ook eentje wilde hebben. Het zag er zo handig uit om alle werkgerelateerde items in een etuitje bij elkaar te hebben! En het paste ook nog eens leuk bij de backpack. Het is natuurlijk echt een hebbedingetje, want elk klein tasje kan je gebruiken voor telefoonkabels en opladers en dergelijke. Maar het heeft gewoon iets rustgevend om al mijn elektronische spulletjes zo geordend bij elkaar te hebben en altijd dan weten waar ik het vinden kan. De accessoiretas gaat uiteraard ook mee in de backpack. Of het allemaal nou persé nodig is? Waarschijnlijk niet, maar het voelt geordend en professioneel en dat telt ook. Bovendien weet ik nu altijd waar alles ligt. Ook wel zo fijn. Dus ja, iets simpels zoals een accessoiretas is ook soms voor je innerlijke rust gewoon fijn om te hebben.

case logic accesoiretas

Sleeve van Case Logic voor de laptop

Case Logic heeft ook uitstekende hoesjes voor de belangrijke elektronische apparaten zoals camera’s, laptops en tablets. Toen ik twee jaar geleden mijn MacBook kocht heb ik ook de bijpassende sleeve van dit merk gekocht. Iets waar ik overigens recent pas achter ben gekomen. In de winkel werd mij toen verteld dat de sleeves van Case Logic het beste aansluiten op de laptops waardoor deze beter beschermd worden. En ik moet zeggen dat ik er ook al twee jaar echt plezier van heb. Het is wat dikker van binnen als een soort stootkussen wat wel fijn bleek toen het van de tafel af viel. Er is ook al een keer een glas water over heen gegaan zonder dat de laptop nat werd. Had ik al gezegd dat ik erg onhandig ben? Dus ja, deze sleeve is inderdaad echt het geld waard. De man van de Mediamarkt heeft mij destijds een goed advies gegeven.

case logic sleeve

Tablet case

Hetzelfde concept geldt eigenlijk voor de hoesjes voor de tablet. Soms moet je gewoon kiezen voor een doordacht product: “Gestroomlijnde hoes die stevig op zijn plek klikt voor optimaal kijkgenot en ergonomisch typen”. Dat klinkt toch als muziek in de oren? En het hoeft allemaal niet duur te zijn. Zolang het maar wel aansluit op je tablet en het kwalitatief in orde is.

case logic hoes

Ik kende het merk Case Logic dus blijkbaar wel, maar nooit echt bewust van geweest. Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke backpack voor de laptop of sleeves of weet ik wat nog meer, neem dan vooral eens een kijkje op de website.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock