Afgelopen weekend mocht ik met de kids naar Monkey Town Gouda afreizen. Deze was net verbouwd en wij mochten bekijken hoe het geworden was. In ruil voor een filmpje op TikTok. Daar kunnen wij, als fervent Monkey Town liefhebbers, geen nee tegen zeggen natuurlijk. Het is altijd leuk om nieuwe vestigingen te ontdekken. En de kinderen vinden het juist leuk om elke keer wat nieuws te ontdekken. Dus gingen wij vrolijk op pad naar Gouda. En wat ik daar tegen kwam, verbaasde mij zeer.

Eten en drinken

Er was een dame, die zich vlak bij mij gezeteld had. Zij wist meer keer op keer te verbazen. Ze was met haar zoontjes, vermoedelijk 4 en 7 jaar oud. Bij zich had ze een enorme tas met, wat later bleek, een oneindige hoeveelheid snoep en chips. Voor zover ik mij kan heugen is het nimmer de bedoeling je eigen koek en zopie mee te nemen naar Monkey Town. Maar blijkbaar vonden ze het hier in Gouda niet de moeite waard om op in te gaan. Nadat er enkele pakjes chocomel doorheen gezopen waren, besloot moederlief haar kroost te verwennen met een drankje van de zaak. Daarna had ze blijkbaar pauze verdiend, want dat haar kinderen met hun kersverse drankje het klimtoestel in gingen, merkte ze niet op. Het gevolg was natuurlijk een enorme plakkerige plas dat door de jongeman van Monkey Town opgeruimd moest worden. Wel nadat hij moederlief keurig er op gewezen had, dat ze daar toch een beetje op letten moest.

https://www.tiktok.com/@meervanmir.eu/video/7256434464115526938?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7214943423711151621

Mijn ergernis

Ondertussen was de mama erg moe geworden blijkbaar en had ze zichzelf neergelegd op de bank. Omdat ze wakker moest blijven besloot ze een film op haar telefoon te kijken. Uiteraard in de luidste stand. Nou raak ik altijd al een beetje overprikkeld in het gemiddelde krijspaleis van de krijsende kinderen om mij heen, maar dat was nog niets met het geluid van wat uit haar telefoon kwam. Ik voelde mijn hoofd volstromen met ergernis en ik begreep ook echt niet waarom ze niet gewoon haar meegenomen oortjes gebruikte. Nu had ik geen zin in discussie, dus heb ik zoveel mogelijk geprobeerd het irritante geluid te negeren.

Het ijsje

Enig moment later kwam de oudste zoon van mevrouw met een ijsje aanzetten. Moederlief was daar niet zo blij mee. Achter het jongetje liep de vriendelijke medewerker van Monkey Town. Hij vertelde keurig aan het moedertje dat het niet de bedoeling was dat kinderen zo maar ijs pakken en dan weglopen zonder te betalen. Heel logisch toch? Nou, dat vond de dame niet. Zij werd boos op de medewerker en zei dat hij dan maar beter moest opletten! Ik maak geen grapje!!! Ik zat met open mond te luisteren naar haar tirade. Ik heb zelfs nog om mij heen gekeken of er wellicht verborgen camera’s waren, want het was gewoon te absurd om waar te zijn. Ik weet niet hoe het met jouw kids zit, maar de mijne weten van jongs af aan al dat zij niet zomaar iets mogen pakken. Thuis niet en buitenshuis niet. Dat heet opvoeding en dat is niet aan Monkey Town om andermans kinderen te leren.

Het ging verder

Nadat alles gekalmeerd was ben ik naar de medewerken van Monkey Town gegaan om mijn waardering voor zijn geduld en wijze van handelen uit te spreken. Wat bleek? De betreffende moeder was een bekende van de Monkey Town. Vorige keer heeft ze haar kinderen afgeleverd en is ze naar huis gegaan. Anderhalf uur later kwam ze pas terug om ze op te halen. Politie was al bijna gebeld. Ik zat met klapperende oortjes te luisteren. En dan denk je, dat dat uitzonderlijk is. Nee hoor, er schijnen best veel mensen hun kinderen te droppen en zelf weg te gaan. Monkey Town is een soort zelf bedachte (goedkopere) BSO voor een aantal ouders. Immers betalen ze toch voor de entree? En dan ook verontwaardigd zijn als er iets gebeurd met het kind.

Ik heb nu al teveel meegemaakt dat er respectloos wordt om gegaan met de jeugdige medewerkers van iedere krijspaleis. Waar ouders denken het recht te hebben om te schreeuwen naar medewerkers blijf ik mij over verbazen. Het is niet oké zo met jongeren om te gaan. Een Monkey Town of een Balorig is geen oppas centrale. Je bent zelf verantwoordelijk voor je kroost. De medewerkers zijn ook niet ervoor opgeleid om de kinderen op die manier op te vangen. Ze zijn er om voor te zorgen dat er hapjes en drankjes besteld kunnen worden en dat de boel enigszins schoon blijft. Betekent niet dat je grond maar moet bezaaien met chips (wederom mijn buurvrouw in Gouda). Het wordt tijd dat ze met simpel respect behandeld worden! Bedenk maar zo, hoe zou jij het vinden als jouw kind te zijner tijd zo behandeld wordt? Precies!