Het is weer chaos in het land. Schiphol gaat drama zijn deze zomer en de Corona besmettingen lopen ook alweer op. Met andere woorden: ik heb sterk het vermoeden dat voor velen wederom een staycation in het verschiet ligt. Is dat nou zo erg? Ik vind zelf van niet. Wij vermaken ons altijd wel thuis en het geeft mij ook een goed excuus om de tuin weer eens aan te pakken. Zo willen we nog steeds een nieuwe tuintafel (tips zijn zeker welkom) en misschien iets van een loungeset. Ik zie mijzelf al zitten in de latere avonduurtjes. Glaasje wijn, voetjes omhoog en languit op de bank terwijl de kaarsen om ons heen zorgen voor een romantisch sfeertje. Zo kom je de zomer wel door!

Kinderen en vuur

We hebben in huis wel wat kaarsen natuurlijk, maar eigenlijk steken we die bijna nooit aan. Ik vind dat altijd wat spannend met die ongeleide projectielen van mij (mijn kinderen dus). Ik zelf heb als kind al eens mijn haren verbrand door te dicht bij de kaars te zitten. En in mijn studententijd heb ik in enthousiasme op een gala uitnodiging eveneens mijn lokken in de brandende lichtjes achter mij in lichterlaaie gezet. Wat dat betreft ben ik zelf al redelijk een kluns en mijn kinderen hebben nou net die eigenschap van mij geërfd. Dus je begrijpt wel dat ik niet een groot voorstander ben van brandende kaarsen als de kinderen wakker zijn.

Zo romantisch

Maar als het zomer is en je wat langer buiten zit, dus ook als de kinderen al op bed liggen, heeft het wel iets romantisch om een vuurtje bij je wijntje te hebben. Het liefst zou ik dan elke dag de vuurkorf aan willen hebben, maar dat kost tijd en je gaat er zo naar ruiken. Omringd door kaarsen kan je net zo’n romantisch gevoel creëren. Het liefst zet ik er dan nog eentje bij tegen de muggen. Ik wil natuurlijk niet ondertussen lek gestoken worden, want dan is mijn gevoel van romantiek letterlijk binnen no time er uit gezogen. Maar geef nou toe, klinkt het niet als een heerlijk plaatje? Wijntje, kaarsje, liefde van je leven of een goed boek? Lang leve de zwoele zomernachten!