Soms hoor je oplossingen of ideeën van andere mensen waarvan je denkt “waarom heb ik dat niet zelf bedacht”. Vooral omdat het gewoon soms echt voor de hand liggend is of zo out of the box dat dat wel iets is waar je zelf op had kunnen komen. Zo was het dus ook laatst met mijn broertje. We hadden de discussie over mobieltjes voor kinderen. Persoonlijk wil ik zo lang mogelijk daar mee wachten. Er is toch geen reden waarom ze al dit soort toestellen op de basisschool moeten. Ondertussen keek hij naar onze tablet die als frisbee door de kamer vloog. En mijn oudste die mijn telefoon wilde om foto’s te maken. Toen vroeg hij waarom ze niet een eigen toestel hadden?

Een mobieltje als afstandsbediening

Als ik aan een mobiele telefoon denk, komt vooral de gedachte van bellen en appen in mij naar boven. Maar het wordt tegenwoordig natuurlijk voor veel meer gebruikt dan dat. In ons huishouden bedienen we daar ook de muziekinstallatie mee. En is het een camera verbinding met de deurbel. Ook wordt de telefoon gebruikt als fototoestel en videoverbinding met de grootouders en het werk. Kortom, de primaire functie van bellen is eigenlijk al naar de achtergrond verschoven. Mijn broertje vertelde mij dat hij zijn oude telefoon, hij heeft nu de Galaxy S21, ook als gebruiksproduct voor de kinderen had. Ze konden het alleen in huis op het wifi gebruiken. Op de telefoon had hij een paar simpele apps gezet waaronder Spotify en FaceTime. Zo kunnen de kinderen zelf de muziek aanzetten en nummers uitkiezen. Om zijn telefoon werd dus niet meer gevraagd. Ik vond het een top plan! Misschien ook in tablet vorm een idee, want net zoals de Galaxy S21 niet als frisbee gebruikt moet worden, ben ik ook geen fan van dat de iPad door die woonkamer als frisbee vliegt. Ik krijg elke keer met een hartverzakking zit als deze op de grond gekletterd wordt. Het is dus zeker een overweging waard! Nu alleen nog even een oud en werkend toestel scoren.

Altijd bescherming om 😉

Of je nou een ouder of nieuwer telefoontoestel hebt, je moet het altijd een jasje aantrekken ;-). Kinderen kunnen alles slopen, dus enigszins bescherming blijft wenselijk. Dat geldt voor je eigen mobiele, dus ik heb mijn broertje ook al even laten weten dat hij voor zijn verjaardag een S21 Plus telefoonhoes krijgt als hij er niet zelf eentje aanschaft. Maar dan krijgt hij wel een gepersonaliseerde variant met mijn foto er op. Want wie wil er nou niet voortdurend naar zijn zus kijken? Toch?