Mijn dochter van 12 zag laatst heerlijke kokosmakronen bij de bakker liggen, van die mooie kleintjes. Dus ik dacht dat is ook wel eens leuk om een keer uit te proberen. Mijn dochter zag dat ook wel zitten en hielp graag even mee, niet alleen met proeven maar ook met bakken 😊 Uiteindelijk zijn ze niet zo mooi goudbruin geworden als bij de bakker, maar ze smaakten wel echt heel lekker! Ik moet me nog maar een keer gaan verdiepen in hoe je ze dan ook zo mooi goudbruin krijgt. Misschien dat de bakker toch een geheim ingrediënt gebruikt. Voor nu in ieder geval een makkelijk recept met maar 3 ingrediënten, dus krijg je onverwacht visite en heb je niets lekkers in huis, dan zijn deze zo gemaakt!

De ingrediënten voor kokosmakronen

  • 4 eiwitten (ongeveer 120 gram)
  • 175 gram suiker
  • 200 gram kokosrasp

Aan de slag

Verwarm de oven op 175 graden. Doe de eiwitten in de mixer en laat de mixer op de hoogste stand een paar minuten draaien, totdat de eiwitten wit worden (en niet doorzichtig meer zijn). Voeg dan voorzichtig de suiker toe en laat de mixer nog 5 minuten draaien totdat het mengsel stijf is geklopt. 

Lees ook: rode velvet cakejes

Spatel dan heel rustig de kokosrasp door de eiwitten totdat het mooi gemengd is. 

Doe het mengsel in een spuitzak, eventueel met een spuitje met ronde mond, maar het kan ook zonder spuitmondje. Spuit het mengsel rustig in cirkels op het bakpapier.  Heb je geen spuitzak? Schep dan met 2 eetlepels bergjes op het bakpapier. Je kan kleintjes maken, maar ook wat grotere, wat je zelf wil. Ik heb van allebei wat gedaan. Zorg ervoor dat je de “puntjes” die eventueel uitsteken (zie foto met kleinere kokosmakronen koekjes) iets platdrukt, want dat verbrandt snel. Dat is zonde van het koekje. 

Bak de kokosmakronen ongeveer een kwartier, totdat ze wat bruin zijn geworden. Laat ze afkoelen en enjoy!

kokosmakronen

Lees ook: Zweedse Chocolade Cake Kladdkaka