Jij bent elke dag bezig om de toekomst van je kinderen zo goed mogelijk te maken. Hier komt bij alles van kijken: de kleinste details als het bijhouden van je huis is al een goed voorbeeld, maar dit is lang niet alles. Een spaarbotje creëren voor later is namelijk ook belangrijk, zodat je ze wanneer ze er klaar voor zijn een mooi duwtje in de rug kunt geven. Maar, dit spaarpotje maken is nog best lastig. In deze blog geef ik je 3 tips – lees snel verder!

1.      Maandelijkse bijdrage

Jij krijgt je loon maandelijks uitbetaald. Het is slim om dit gelijk op te verdelen: leg eerst geld opzij voor maandelijkse uitgaven zoals huur en verzekeringen. Het geld dat je overhoudt kun je verdelen over verschillende dingen, zoals het spaarpotje voor je kinderen. Natuurlijk hoef je je loon niet helemaal op te maken: sparen voor jezelf is namelijk net zo belangrijk. Door een bedrag over te houden, zorg je er ook voor dat je makkelijker van het spaarpotje van je kinderen afblijft, aangezien je ook nog geld hebt om jezelf te verwennen.

2.      Stel spaardoelen in

Als je voor elk kind een apart spaarpotje hebt, is het creëren van spaardoelen een goede manier om je eraan te herinneren dit geld over te maken. Deze spaardoelen stel je op regelmatige basis: ik raad aan om dit bijvoorbeeld eens per jaar te doen. Je kunt een spaardoel berekenen door simpelweg een maandelijkse bijdrage te vermenigvuldigen, maar als dit niet jouw aanpak is, is het slim om na te gaan wat je aan je kind wil kunnen geven. Een spaardoel klinkt misschien een beetje onnodig, maar het is een goede herinnering, waardoor je ook iets extra kunt bijleggen wanneer het nodig is.

3.      Investeer

Je maandloon is een goede basis om het spaarpotje op te creëren, maar dit hoeft niet de enige bron van inkomen te zijn. Heb je wel eens overwogen om je geld te investeren? Bijvoorbeeld: Dogecoin kopen is een interessante optie. Uiteraard gebruik je hier enkel geld voor dat je missen kunt, maar door in deze valuta te investeren, creëer jij gedurende een bepaalde periode een extra zakcentje dat je kunt gebruiken voor de spaarrekening van je kinderen.

Begin direct!

Hopelijk heb jij wat aan deze tips! Nog één kleine laatste tip: hou je kinderen altijd in je achterhoofd. Blijf herinneren waarvoor jij het doet en het wordt opeens een stuk makkelijker om af en toe een bepaald bedrag aan de kant te zetten. Succes!