“Kijk mama, ik heb slijm gekregen op het feestje”. Als een boer met kiespijn lach ik dan naar mijn dochter en zeg ik “wat leuk!”. Maar ik vind het helemaal niet leuk! Nee! Deze mama vindt slijm allesbehalve een goed idee. Waarom? Omdat het altijd overal terecht komt, maar niet terug in het potje. Ik heb het zelfs onder kussens terug gevonden. Maar wat zijn de meiden altijd blij als ze weer een nieuwe voorraad hebben. Het slijmboek leek mij dan ook een prima aanvulling voor hun collectie. Vooral vanwege deze aankondiging:

Extra belangrijk bericht:
De minister van Belangrijke Zaken heeft zojuist besloten om het maken en verkopen van slijm te verbieden.
Ook spelen met slijm is vanaf vandaag verboden.
Slijm is tijdverspilling.
Slijm is slecht.

Een verbod op slijm klinkt goed!

Deze mama kan het bericht van Belangrijke Zaken in het slijmboek wel waarderen.De kinderen Noortje en Karim, die de hoofdpersonen zijn in voornoemd boek, zijn het daarentegen helemaal niet eens met het voorgenomen verbod op slijm. Zij zullen dus dan ook alles op alles zetten om het verbod op slijm tegen te houden. Tot aan het ministerie en al!

het slijmboek

Het slijmboek

Het hele boek ademt slijm uit. De groenerige drap is op alle pagina’s terug te vinden op de randen of de bladzijde zelf. Ook zijn er soms woorden dusdanig gedrukt dat ze er slijmerig uitzien. Het doet me vooral denken aan Goshtbusters en Goosebumps. Het heeft dus ook wel iets spannends naast het glibberige. De grootte van de letters zijn prima voor de leeftijd 8-12 en het leest makkelijk weg. Aldus de 7 jarige dochter. Haar zusje kan niet wachten tot zij ook mee op avontuur mag tegen een slijmverbod. Misschien dat het haar motiveert om te gaan lezen? Hoe dan ook, het slijmboek is weer een leuk boek (hier te koop) om in huis te hebben.