Vandaag deel 3 in mijn internationale prentenboekenreeks en dit keer een spannend boek, Nou ja, het blijft een kinderboek, maar het gaat over grote gevaarlijke tanden. Ik liet het boek aan Sanne zien en was verheugd, dat we een verhaal hadden gevonden bij ons liedje van de krokodil. Bleek het in dit verhaal om een alligator te gaan! Ik heb het stiekem toch in een krokodil veranderd ;-).

Het boek heet dus oorspronkelijk Alan’s big scary teeth en is getekend en geschreven door Jarvis. Het verhaal gaat over een alligator, die dagelijks zijn tanden oppoetst en als gevaarlijk dier alle andere dieren in het oerwoud de stuipen op het lijf te jagen. Elke dag weer! Totdat er een slim klein bevertje op een gegeven moment ontdekt dat de tanden van de grote gemene alligator eigenlijk gewoon een kunstgebit is. Wat doe je dan? Het gebit stelen! Zonder gebit stelt de alligator niets voor en dat weet hij ook. Uiteindelijk hebben alle andere dieren toch wel medelijden met hem als ze horen hoe hard hij huilt en krijgt hij zijn tanden terug. Maar niet meer om angst aan te jagen, maar om andere dieren te helpen en spannende verhalen te vertellen voor het slapen gaan.

Ik vind het best een leuk boek. De tekeningen zijn prachtig en het verhaal is aardig. Wat ik aantrekkelijk vind aan het boek is dat een alligator veel tot de verbeelding spreekt van een peuter. Je kan het verhaal dus spannend vertellen waarbij je af en toe ook een hapje neemt in je kind. Sanne moest daar smakelijk om lachen. Ook maakte het bij haar wel indruk, dat de alligator (voor haar krokodil) zo verdrietig was toen hij zijn tanden niet kon vinden. Misschien dat ze het zich wel kon voorstellen, omdat zij dat ook heeft als ze haar popje kwijt is. Het is dus wel herkenbaar voor haar.

Ook dit boek is verkrijgbaar bij bol.com en het kost € 13.95.