De afgelopen week kreeg ik meerdere malen de vraag hoe het nu met me gaat en of er al duidelijkheid is vanuit het ziekenhuis wat betreft mijn meerdere miskramen. Ik realiseerde me toen dat mijn laatste bericht hierover alweer van enige tijd geleden is. Een kleine update leek me dan ook wel een goed moment.

Acupunctuur

Ik ga nog steeds braaf om de zoveel weken naar mijn acupuncturist om naaldjes in mijn voeten gezet te krijgen. De pijnlijke en emotionele naald van vorige keer hoefde gelukkig niet meer. Blijkbaar zijn mijn strubbelingen in mijn hoofd wat minder ernstig dan vorige maand. Wel heeft de acupuncturist mij aangeraden een bepaald soort kruidencapsules te slikken voor een maand. Het waren de meest smerige capsules, die ik ooit heb ingenomen. Alles voor het goede doel hè? De kruiden zouden ervoor zorgen dat mijn lichaam weer enigszins in balans zou komen en een reserve kon opbouwen voor de komende wintermaanden. Voor mij viel het in de categorie “baadt het niet dan schaadt het niet”, maar vreemd genoeg heeft het gewoon effect gehad. Sinds de eerste miskraam na Veerle was mijn ovulatie een week later dan gewoonlijk. Daarnaast waren mijn menstruatiedagen alles behalve comfortabel en nogal (understatement) hevig. Ik heb de kruiden één maand geslikt en mijn ovulatie was voor het eerst in acht maanden keurig op de juiste dag en de menstruatie die exact twee weken later volgde was ook als vanouds. Heel raar, maar het voelt eigenlijk alsof ik mijn lichaam nu pas weer terug heb.

27111

Ziekenhuis

Ik mocht weer naar mijn favoriete gynaecoloog voor de vervolgonderzoeken zoals afgesproken. En uiteraard om te zien of het vlekje veranderd of wellicht zelfs weg was. Ook wilde ik weten of mijn baarmoederslijmvlies van goede dikte was aan het einde van mijn cyclus. Nou, dat is dus gelukkig zo. Dat betekent dat we één mogelijke oorzaak van de miskramen kunnen wegstrepen. Het vlekje daarentegen, leek weer in omvang toegenomen te zijn. De gynaecoloog zelf was hier ook ietwat verbaasd over. Wel had ze het al besproken met de fertiliteitsarts en die zei dat het een innesteling niet in de weg zou staan. Het vlekje is dus ook geen oorzaak van de miskramen. Toch zou ik het uitermate fijn vinden als het vlekje weg zou zijn. Over een paar weken heb ik weer een afspraak staan en dan zal de supervisor van mijn gynaecoloog meekijken om er een oordeel over te geven. Tevens zijn dan mijn bloeduitslagen bekend. Ik heb maar liefst 9 buisjes bloed  moeten vullen voor die onderzoeken!

Kortom, er is dus nog geen oorzaak voor de miskramen gevonden en ik hoop dat dat ook zo blijft en dat het gewoon domme pech is geweest. Ik houd in ieder geval hoop!

Lees ook: toch een oorzaak gevonden voor de miskraam?