Misschien dat je het al bij andere bloggers voorbij hebt zien komen, maar er is een hele bijzondere uitdaging geweest. Door Sauber werden we namelijk uitgedaagd een week lang niet meer te stofzuigen in huis om vervolgens met hun zakloze stofzuiger al het puin op te zuigen. Ook ik was hiertoe uitgedaagd. Een weekje niet stofzuigen? Dat was voor mij absoluut geen challenge, dacht ik. Dat kan ik aan met twee vingers in de neus. Vol goede moed accepteerde ik dan ook de uitdaging. Nou, dat viel dus nog best vies tegen hoor.

De challenge

Onder niet stofzuigen werd niet alleen het gebruiken van een stofzuiger verstaan, maar ook de kruimeldief en enig ander elektrisch apparaat waren uit den boze. Ik wist niet op voorhand hoe vaak ik eigenlijk gewoon de kruimeldief gebruik. De eerste dag al van de challenge vloog er een bord van tafel en lag de vloer vol broodkruimels. Een week lang heb ik daar tegen aan moeten kijken. Gelukkig is de zomer voorbij en heb ik niet vervolgens een mierenplaag er aan over gehouden. Ik werd me er goed bewust van hoeveel rotzooi je maakt in een huishouden met kleine kinderen. En dan ben ik niet eens zo netjes van mezelf. Ik ben zo blij dat we geen croissantjes hebben gegeten die week.

De Sauber V60

Na een eindeloos durende week, mocht ik de challenge afronden met het testen van een zakloze stofzuiger van Sauber. Ik hoopte oprecht dat het al die rotzooi aan zou kunnen. Inmiddels lag de grond bezaaid met kattenbrokjes, broodkruimels, rijstkorrels en weet ik wat nog meer. Ik was dus erg nieuwsgierig naar de zuigkracht van de V60. Het in elkaar zetten van de stofzuiger ging in ieder geval zonder problemen. Met enige logica kan iedereen het zelfs zonder gebruiksaanwijzing de juiste onderdelen aan elkaar bevestigen. Daar houd ik wel van. Het is zo frustrerend als je eerst een kwartier bezig bent om uit te zoeken hoe een apparaat werkt. De bediening van de stofzuiger is ook zeer simpel. Er is een aan- en uitknop, een sterkerknop en een schuif om de zuigkracht te bepalen. Een kind kan de was doen, of in dit geval de kamer stofzuigen.

De V60 doet gewoon wat het moet doen en dat is de rotzooi opzuigen. Hoeveel meer mag je van een stofzuiger verwachten? Sterker nog, er zit zo’n enorme zuigkracht in dat het leek alsof het af en toe aan de vloer vastgezogen zat. Verder is het een redelijk compact apparaat waardoor het makkelijk op te bergen is. En als je klaar bent, is het reservoir zeer gemakkelijk er uit te halen en te legen in de prullenbak. Oké, dan moet je wel even opletten, want anders ligt de inhoud zo weer op de vloer (dit gebeurde mij uiteraard). Nog een groot voordeel van de Sauber V60 is de lengte van het snoer. Er is namelijk niks vervelenders dan een kort snoer waardoor je continu van stopcontact moet wisselen. Dit probleem heb je niet met deze stofzuiger. En als laatste, en ook wel zeer belangrijk, de prijs ervan is gewoon fantastisch!