Vandaag heb ik een mijlpaal bereikt die ik nooit had verwacht te halen. Vandaag ben ik officieel veertig weken zwanger! Waar ik bij Sanne zwaar te vroeg beviel met 35 weken, ga ik dit keer over mijn uitgerekende datum heen. Althans, dat denk ik. Ik heb nog een paar uurtjes voordat het maandag is, dus in theorie kan ze nog vandaag geboren worden. Ik betwijfel het echter sterk.

Het betekent in ieder geval dat ik geen fles whisky verschuldigd ben, want niemand had verwacht dat ik voorbij de veertig weken zou gaan.  Zelfs mijn gynaecoloog zag dit niet aankomen. Blijkbaar is deze kleine meid een heel ander kind dan haar zus. Op haar gewicht na dan, want inmiddels is zij ook flink in formaat toegenomen. De verwachting is, is dat ze boven de acht pond zal zijn. Voor iedereen die nu ‘au’ denkt: het gewicht is niet het pijnlijke, maar de hoofdomvang. En laat ik net nou het geluk hebben, dat mijn kinderen enorme hoofden hebben bij de geboorte. Hebben ze van hun vader.

Er is nog geen concreet plan voor de komende twee weken. Mijn lieve gynaecoloog heeft mij afgelopen vrijdag even inwendig bekeken en ik had wel al 3 centimeter ontsluiting. Nu schijnt dat redelijk normaal te zijn als je een derde kind krijgt en je kan er weken mee rond lopen. Echt veel zegt dat dus niets. Wel maakte het voor hem mogelijk om mij te strippen. Strippen houdt in dat door voorzichtig met de vingers ronddraaiende bewegingen rondom het hoofdje van de baby te maken, de vliezen van de baarmoederwand rondom de baarmoedermond te scheiden. Hierdoor komt een stofje vrij, dat weer weeën kan opwekken. Ik vond het niet een fijne gebeurtenis, maar een bevalling is pijnlijker. En alhoewel ik sinds vrijdag veel voortekenen heb gehad en gevoeld, heeft het strippen bij mij niet het beoogde gevolg gehad.

Volgende vrijdag heb ik weer een date met mijn gynaecoloog. Dan wil hij toch de vormen van inleiden bespreken met mij. Ik denk dat het er op neerkomt, dat hij dan mijn vliezen wil breken. Ik had hier nu ook al om kunnen verzoeken, maar we vonden beiden dat het nog te vroeg was om het over inleiden te hebben. Dat ene weekje erbij lukt ook nog wel. En wie weet besluit de dame alsnog op korte termijn te komen.

Om het een beetje spannend te maken, stel ik een bijzondere winactie voor. Degene die de dag goed heeft geraden en het dichtst bij het tijdstip van geboorte de tijd gegokt heeft, ontvangt van mij een heel leuk verrassingspakket. Ik ben zeer benieuwd wie van jullie voorspellingen kan doen.