Heb ik ooit al eens verteld dat ik lange tijd in een band gezongen heb? Elke week oefenden we en er was een periode dat we bijna wekelijks op het podium stonden. Toen ik zwanger werd van onze oudste, en voortdurend moest spugen, heb ik het muziekleven vaarwel gezegd. Ik heb het daarna nooit meer opgepakt. Het ontbreekt het me echt gewoon aan tijd daarvoor en bovendien lijkt het me erg lastig te combineren met het gezinsleven. Natuurlijk kriebelt het nog steeds en zou ik best wel weer eens op het podium willen staan. Misschien als de kinderen wat groter zijn.

De liefde voor muziek is ook duidelijk aanwezig bij mijn meiden. Soms hoor ik de oudste in haar bedje nog allerlei liedjes zingen voor ze slapen gaat. Haar zusje weigert te gaan slapen voordat ik het stekelvarkenwiegeliedje voor haar gezongen heb. Samen zijn ze ook dol op dansen en meezingen met de bekende kinderliedjes en het lieftallige trio K3. Maar ook Frozen is al honderd keer beluisterd. Inmiddels word ik er soms een beetje simpel van en zou het fijn zijn als ze hun muziek op hun eigen kamer zouden kunnen afspelen. Want tien keer achter elkaar “de wielen van de bus” horen kan geen enkele mama aan.

Als kind had ik ook een muziekspeler op mijn kamer. Het was een simpel ding, dat alleen casettebandjes kon afspelen. Maar hoeveel afspeelmogelijkheden heb je ook eigenlijk nodig als klein meisje? Met die gedachte heb ik twee verschillende speakers van BigBen geprobeerd. Beiden werken op Bluetooth en zijn draadloos.

Smiley World
De eerste speaker is een klein compact ding in de vorm van een emoji. Door de grootte is het ideaal voor onderweg. Het neemt niet teveel ruimte in beslag in je tas. Het past dan ook perfect op een bureautje in de kinderkamer of op het nachtkastje. Het gebruik is ook zeer eenvoudig. Aan de onderkant zit het aan- en uitknipte, maar ook de skip- en volumeregelaar. Je zou ook eventueel binnenkomende oproepen ermee kunnen aannemen, maar dit werkt net zo makkelijk op je telefoon die je toch wel in de buurt hebt. Immers is dat het apparaat waarmee je de verbinding met de speaker maakt en waar je playlist op staat. De verbinding maken ging overigens echt heel gemakkelijk. Qua volume doet de speaker ook wat je er van verwacht. Je zal er niet je hele woonkamer mee vullen, maar voor een kinderkamer en kinderoortjes is het prima geschikt. Al met al dus een leuk apparaatje.

bigben interactive smiley 1 bigben interactive smiley 2

De smiley komt in meerdere soorten en is onder andere hier te koop.

Luminous
Deze speaker is absoluut groter in formaat en bevat ook meer mogelijkheden. Naast de bluetooth verbinding heeft het namelijk ook een aux en een USB poort. Daarnaast is de speaker te bedienen met een afstandsbediening en kan het maar liefst zeven kleuren tonen. Het gebruik daarentegen is niet heel complex. Met de afstandsbediening kan je de muziekbron bepalen, maar ook de lampkleur, het nummer en de volume. Je kan ook de kleuren elkaar automatisch laten afwisselen of als discolicht laten meeflitsen op de muziek. Van deze flashfunctie werden mijn kinderen niet echt heel blij, dus ik zou deze zelf niet te snel gebruiken. De speaker is verder op te laden via het lichtnet en heeft een accu dat 8 uur mee kan. Volgens de fabrikant is het ook nog eens waterbestendig, maar dat heb ik niet durven te testen. Wel is hij al van tafel afgevallen zonder enige schade. Het kan dus wel tegen een stootje. En als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, kan ik je vertellen dat het geluid top is! Je kan er prima een kinderkamer mee vullen. Echt een aanrader dus!

bigben interactive luminous 1 bigben interactive luminous 2

De Luminous speaker is verkrijgbaar in de variant beer, eenhoorn, hartje en konijn.

bigben interactive luminous 3

Winactie
Wil je kans maken op de Smiley speaker? Laat dan een reactie achter en maak kans op een eigen exemplaar. De winactie loopt tot en met 2 december. De winnaar maak ik zoals altijd bekend op facebook. (Klik hier voor de winactievoorwaarden)