Verhalen van een werkende moeder
TOP
Producten, Reviews, Winacties

“Zo vind ik kleien ook wel leuk”

Zal ik je een geheimpje vertellen? Ik vind het spelen met klei steeds minder vervelend worden. Tot een paar weken terug, was ook nooit erg enthousiast als de dames met de doos de kamer in kwamen. Niet dat ik ze daar ooit in zou tegen houden, hoor. Maar het was gewoon niet mijn favoriete bezigheid voor de meisjes. Het kleien an sich vond ik nooit zo het probleem. Het was meer als ze er klaar mee waren waar ik altijd tegenop zag. Ten eerste was ik meestal degene die de klei moest opruimen. Dit betekende ook het uit de kleine onderdelen peuteren en proberen weer te sorteren op kleur. Vervolgens moest ik dan de enorme koekjescollectie, gemaakt door de oudste, op slinkse wijze laten verdwijnen. Anders wist ik zeker dat ze het mee naar boven zou nemen en het uiteindelijk wonderbaarlijk in haar bed terecht zou komen ondanks haar belofte dat ze dat echt niet zou doen. Maar ook vooral het feit dat ik nog dagenlang her en der stukjes klei zou terugvinden en dan met name onder mijn sokken.

Klei is niet zo erg meer
Gelukkig kan ik nu inmiddels zeggen dat de positieve kanten van spelen met klei eindelijk de minpunten overheersen. Klei is natuurlijk gewoon ontzettend goed voor creativiteit en fantasie van een kind. Dat kan je als ouder alleen maar toejuichen. Het is daarom ook dat ik recentelijk toch weer een nieuwe voorraad potjes Play-Doh heb aangeschaft en de niet-oorspronkelijk-gemengde kleistukken in de prullenbak heb gegooid. Zo kunnen ze er weer even tegenaan. De andere reden waarom ik nu een stuk gelukkiger ben met klei is door de nieuwe thema’s die Play-Doh heeft uitgebracht. Mijn moeder vertelde al eerder over cijfers en tellen  maar mijn persoonlijke favoriet is letters en taal van Play-Doh.

Leerzaam en leuk
Letters en taal is al geschikt voor kinderen vanaf twee jaar. De stempels zijn namelijk groot genoeg gemaakt voor de kleine handjes. Het helpt ze gelijk bij het stimuleren van hun motorische vaardigheden. Ik heb het met mijn peuter geprobeerd en ze stempelde er flink op los. Dat het ook letters waren wat ze in de klei drukte, had ze niet echt door. De kleuter daarentegen wist gelijk wat de stempels betekenden. Vol trots ging ze op zoek naar de letters, die ze al kende en vertelde mij  dan van wie de betreffende letter was. Zo staat bijvoorbeeld de P voor papa en voor poep. Ik zocht dan een andere stempel uit en leerde haar weer welke letter het was en welk woord ermee begon. Ze gingen we samen spelenderwijs het hele alfabet af. Dat was voor mij de meest gezellige manier van kleien. Het is weer eens wat anders dan de eeuwige koekjes, pannenkoeken en slangen die ik normaal gesproken moet maken.

Van deze nieuwe leervarianten van Play-Doh word ik als moeder erg blij. Dan vind ik het absoluut minder erg als ik weer een stukje klei van mijn sok af moet peuteren. Ik hoop dat Play-Doh nog meer van zulke educatieve kleidozen op de markt gaat brengen.

Winactie
Wil jij ook de letters van het alfabet oefenen met je kind? Laat dan een reactie achter en maak kans op letters en taal van Play-Doh. Je kan meedoen tot en met zaterdag 13 januari. De winnaar maak ik bekend op de gebruikelijke wijze. Uiteraard zijn mijn winactievoorwaarden van toepassing. Deze kan je hier vinden.

 

Facebook Comments

«

»

20 COMMENTS
 • Sigrid Clinckaert

  2 jaar ago

  Hier is vooral m’n driejarige puberkleuter gek op klei. En op letters. Vooral de M vindt ie leuk, de M van Mir, muis, mama, monsters en uiteraard van Maximilian. Zijn letter dus 😉 voor hem doe ik mee 🙂

 • elisabeth maria martina

  2 jaar ago

  daar zou kleindochter lise heel blij mee zijn

 • Goele H

  2 jaar ago

  Ik heb een zoontje dat erg bezig is met schrijven en leren lezen, en een dochtertje dat bezig is met haar naam te leren herkennen. PlayDoh daar spelen ze erg graag mee, fijn dat er nu zulke sets bestaan. Lekker kleien en leren tegelijk, leuk.

 • Diana

  2 jaar ago

  Het mengen van de kleuren… das mijn allergie maar ze is en blijft weg van klei. Doe dus heel graag mee voor onze kleuter dame!

 • Kristel

  2 jaar ago

  Doe graag mee voor onze lieve dochter Noor ze wordt bijna 4 en speelt graag met klei en is erg
  Leergierig.

 • Marleen Borst

  2 jaar ago

  leuk voor onze tweelingkleinkindjes, zijn gek op kleien en op letters, Kleien is standaard vaste prik als ze bij opa en oma komen.

 • Claudia Diependaal

  2 jaar ago

  Oh geweldig ik doe heel erg graag mee. Lijkt me leuk.om samen de namen te oefenen! Leuk!

 • Marian van Trigt

  2 jaar ago

  Leuk om met letters spelenderwijs te leren met play do. Erg leuk. Ze vragen vaak al.wat is dit voor letter. Dubbel.lwuk

 • Trotsema fati

  2 jaar ago

  Weer een toffe actie! Hier waag ik graag een kansje voor mijn 2 kinderen.

 • Marian B

  2 jaar ago

  Mijn zoontje is heel erg met letters bezig en samen met mijn dochtertje die de klei net begint te ontdekken kunnen ze hier vast heel leuk mee spelen! Hoop dat ze nog meer leuke leerzame lees/reken pakketten bedenken.

 • Marian Zw

  2 jaar ago

  Dat is leuk voor mijn zoon, langzamerhand gaat hij steeds meer letters herkennen. Ik loot graag mee.

 • Liesbeth

  2 jaar ago

  Gaaaaafff voor in mijn klas! Zouden de kids geweldig vinden!

 • Wendy v V

  2 jaar ago

  Leuk!!!!! Voor op mijn nieuwe werk op een nieuwe bso.

 • Oma Will

  2 jaar ago

  Hier zijn mijn kleinkinderen gek op.
  Lekker kleien en dan met deze letters en taal, waar ze ook nog iets mee leren.
  Graag doe ik mee.
  Ik heb geen Facebook, maar volg je op Bloglovin.

 • Rianne Weerd

  2 jaar ago

  erg leuk voor onze jongste dochter! Kleien is op deze manier erg leuk en leerzaam!

 • Iris

  2 jaar ago

  `Je kan meedoen tot en met zaterdag 13 januari december`
  Ik doe heel erg graag mee voor onze kleuter

 • Tamara

  2 jaar ago

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoon, maar zonder facebook.

 • Danielle

  2 jaar ago

  Leuk! Ik doe graag mee

 • Janet

  2 jaar ago

  Mijn meiden zouden dit leuk vinden. Dus ik doe graag mee.

 • Alyt van der Heide

  2 jaar ago

  Doe heel graag mee. Ben blij met deze vernieuwde speelse en leerzame functie van PlayDoh.
  Helemaal leuk voor mijn 5 jarig dochtertje en natuurlijk mijn gastkindjes.

what do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram
 • Me and minime
 • Even geen schoolwerk, want het is weekend. Maandag gaan we er weer fris tegenaan. We blijven positief! #Corona #thuisonderwijs #quarantine #scholendicht #mamaisjuf
 • Mijn heerlijke bollie 😍
 • Even tussendoor wat uitwaaien
 • Zou dit een voorbode voor de rest van het onderwijs zijn? #corona #thuisonderwijs #scholendicht
 • Was een heerlijke middag met @mamasliefste en @lisetteschrijft bij @dekoperenkat in #Delft.
 • Lekker in dromenland 😍. Mijn mooie dochter. En ja, ze heeft berg op haar hoofdje en een ooievaarsbeet op haar ogen, maar ik vind haar nog steeds prachtig.
 • Kind nummer vier en dan toch aan de draagdoek gegaan. Wie had dat ooit verwacht? Het knopen was even een behendigheidje, maar het gaat steeds sneller. Dankjewel @jesuisbaby en @with_a_touch_of_rose voor de spoedcursus. Mama en ik kind zijn blij!

Follow Me!

%d bloggers liken dit:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten

Lees vorig bericht:
De PARC app, een briljante en musthave app voor elke ouder

Toen ik net moeder werd kon ik me niets leukers ...

Sluiten