Mijn zoontje is inmiddels 2 jaar oud. Jeetje wat gaat dit snel en wat gaat hij snel. Waarbij zijn grote zus toen ze twee was een loopfiets kreeg en haar benen nog niet bij de grond kwamen, was hij voor die leeftijd al op dat ding aan het sprinten. We nemen zijn fietsje ook maar mee in het bos. Hij is voortdurend in beweging en ik kan mij niet voorstellen dat hij ooit ergens rustig mee zou kunnen spelen. Laat staan met een Playmobil meeneem kinderdagverblijf!

Playmobil 1.2.3 Mijn meeneem kinderdagverblijf

Wij ontvingen onze eerste Playmobil set om te proberen: een kinderdagverblijf, met bank, glijbaan, schommel, stoeltjes. Gezien de leeftijd 1,5 – 4 jaar leek het mij een ideaal speelgoed voor mijn dochter. Met haar heb ik het dan ook in elkaar gezet. Ze heeft er twintig minuten mee gespeeld en wilde toen spelletjes doen. En toen kwam mijn zoon! Tot mijn grote verrassing was hij niet alleen dolenthousiast er mee gaan spelen, maar ook nog eens voor geruime tijd. Elke keer opnieuw wordt het meeneem kinderdagverblijf tevoorschijn gehaald. Er zitten natuurlijk ook allemaal bekende dingen in voor hem. En hier kan hij zomaar gekke dingen spelen zonder dat zijn ouders ingrijpen. Ik heb de stoel al op de schommel zien staan en van de glijbaan zien gaan. Het kan allemaal! Het leuke vind ik dat ik hem ook echt hoor spelen voor het eerst. Dit is opa zegt hij (poppetje heeft donkere huid, heerlijk dat dat niets uitmaakt), en dit is oma en dit is oma (andere oma). Opa moet wel veel slapen van hem, maar gaat ook wel bijzonder vaak van de glijbaan. Enige jammer is denk ik voor mijn zoontje dat er geen fietsje is waar opa mee kan stunten op de trap of over over de banken. Alhoewel ik net zie hoe hij dit heeft opgelost. Er is net een klein autootje dat hij als traktatie een keertje heeft gekregen de trap afgereden. Dat is weer een zorg minder. 

Playmobil meeneem kinderdagverblijf

Mama is ook fan!

Wat ik nog leuk vind aan de set is dat je het uiteindelijk allemaal kan opbergen in het huisje en dit als geheel kan vervoeren. Scheelt weer dat de losse onderdelen uiteindelijk binnen no time verstopt over verschillende dozen ligt. Dit is onze eerste Playmobil, dus ik weet niet of het daardoor komt en dit gewoon mooi speelgoed is. Maar ik ben wel heel enthousiast over dit setje en snap wel dat het Playmobil meeneem kinderdagverblijf genomineerd is voor speelgoed van het jaar. 

De nominatie

Het Playmobil meeneem kinderdagverblijf is genomineerd in de categorie 0 t/m 3 jaar. Gezien het enthousiasme van mijn tweejarige zoon ten opzichte van zijn vierjarige zus begrijp ik de leeftijd nominatie wel. En al helemaal met de uitleg van de ontwikkelingspsycholoog erbij:

Mijn meeneem kinderdagverblijf past heel erg in de belevingswereld van jonge kinderen. Het bestaat uit een creche/schooltje met een schommel, glijbaan, draaimolen, bank, stoeltjes en een leidster/juf en twee kinderen (jongetje en meisje). Alles wat nodig is om allerlei activiteiten op het kinderdagverblijf na te spelen. Het speelgoed is mooi vorm gegeven, kleurrijk en degelijk. Het biedt de mogelijkheid tot fantasiespel en samenspelen. Goed om het fantasiespel vanaf twee jaar op gang te brengen en zeker ook leuk voor oudere kinderen die graag met poppetjes spelen. Het kinderdagverblijf kan ingeklapt worden tot een koffertje, waar alle spullen in opgeborgen kunnen worden. Leuk om mee te nemen naar een speelkameraadje. Kinderen kunnen gelijk ook leren opruimen, wat op deze leeftijd nog wel een uitdaging zal zijn. Ook goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en het ruimtelijk inzicht.

Dus ja, handig is het Playmobil meeneem kinderdagverblijf zeker! Handig om mee te nemen en handig omdat zelfs de meest beweeglijke kinderen er blijkbaar rustig mee kunnen spelen. Althans, mijn zoon. Een super leuk cadeau voor de feestdagen wat mij betreft.

Meer informatie over het Playmobil meeneem kinderdagverblijf.