Ik houd van slapen

Één van mijn favoriete bezigheden is slapen. Ik ben er gewoon dol op! Vooral van uitslapen kan ik erg genieten, alhoewel dat met kleine kinderen nog weinig voor komt. Ik kan oprecht uitkijken naar het moment, dat ik mijn hoofd op het kussen mag neerleggen en mij helemaal mag overgeven aan mijn slaap. En al helemaal als ik onder net verschoonde lakens kan liggen. Dat is voor mij dan echt een geluksmomentje.

Toch zijn er ook avonden en soms ook nachten dat ik helemaal niet happy in mijn bedje lig. Dit soort avonden komen meestal in de winter voor. Het is namelijk door de kou, dat ik soms de slaap niet kan vatten. Niet zozeer omdat het buiten koud is, want dan is het heerlijk om warm onder de dekens te liggen. Ik bedoel de koude voeten! Als mijn voetjes koud zijn als ik ga slapen krijg ik ze echt niet meer warm en met koude voetjes kan ik de slaap niet vatten. Nou was mijn oplossing vrij simpel. Ik ging gewoon met van die enorme geitenwollen sokken in bed liggen. Maar echt sexy is dat nou ook weer niet! Aan de andere kant betekent koude voeten ook weer een koude baarmoeder, dus moest ik wel gaan voor de minder charmante oplossing.

Een verwarmende deken?

En toen ontdekte ik de verwarmende deken van Inventum. Ik was in eerste instantie wat sceptisch, maar waarschijnlijk ook doordat ik het een truttig idee vond om onder een elektrische deken te liggen. De deken bleek echter niet een dekbed te zijn, maar een soort molton dat je onder je hoeslaken legt. En speciaal voor koude voetjes als de mijne is er een extra voetverwaming ingebouwd. Je kan de deken op maar liefst zes verschillende standen zetten. Ik zelf zet het op de hoogste stand aan en start vervolgens mijn avondroutine. Als ik dan een tien minuten later mijn bedje in stap is deze heerlijk voorverwarmd. Het is niet zo, dat ik een oververhit bed stap hoor. De temperatuur is net juist. Ik ben trouwens ook gewoon een keertje in slaap gevallen toen de deken nog aan stond. Het was wel op het laagste standje, want anders was ik geheid zwetend wakker geworden ;-). Gelukkig is het niet erg als je in slaapt valt zonder het uit te zetten, want de deken schakelt zichzelf na een tijdje automatisch uit.

Ik moet nu eerlijk toegeven dat ik inmiddels stiekem wel heel erg blij ben met mijn verwarmende dekentje. Ik zelfs nog meer er naar uit om ‘s-avonds mijn bedje in te duiken. Truttig of niet, mijn Inventum dekentje blijft!

Heb jij ook een verwarmd dekentje of dekbed? Zou jij nog zonder kunnen? Let me know!