Voor mij geen koude voeten meer in bed!

Ik houd van slapen

Één van mijn favoriete bezigheden is slapen. Ik ben er gewoon dol op! Vooral van uitslapen kan ik erg genieten, alhoewel dat met kleine kinderen nog weinig voor komt. Ik kan oprecht uitkijken naar het moment, dat ik mijn hoofd op het kussen mag neerleggen en mij helemaal mag overgeven aan mijn slaap. En al helemaal als ik onder net verschoonde lakens kan liggen. Dat is voor mij dan echt een geluksmomentje.

Toch zijn er ook avonden en soms ook nachten dat ik helemaal niet happy in mijn bedje lig. Dit soort avonden komen meestal in de winter voor. Het is namelijk door de kou, dat ik soms de slaap niet kan vatten. Niet zozeer omdat het buiten koud is, want dan is het heerlijk om warm onder de dekens te liggen. Ik bedoel de koude voeten! Als mijn voetjes koud zijn als ik ga slapen krijg ik ze echt niet meer warm en met koude voetjes kan ik de slaap niet vatten. Nou was mijn oplossing vrij simpel. Ik ging gewoon met van die enorme geitenwollen sokken in bed liggen. Maar echt sexy is dat nou ook weer niet! Aan de andere kant betekent koude voeten ook weer een koude baarmoeder, dus moest ik wel gaan voor de minder charmante oplossing.

Een verwarmende deken?

En toen ontdekte ik de verwarmende deken van Inventum. Ik was in eerste instantie wat sceptisch, maar waarschijnlijk ook doordat ik het een truttig idee vond om onder een elektrische deken te liggen. De deken bleek echter niet een dekbed te zijn, maar een soort molton dat je onder je hoeslaken legt. En speciaal voor koude voetjes als de mijne is er een extra voetverwaming ingebouwd. Je kan de deken op maar liefst zes verschillende standen zetten. Ik zelf zet het op de hoogste stand aan en start vervolgens mijn avondroutine. Als ik dan een tien minuten later mijn bedje in stap is deze heerlijk voorverwarmd. Het is niet zo, dat ik een oververhit bed stap hoor. De temperatuur is net juist. Ik ben trouwens ook gewoon een keertje in slaap gevallen toen de deken nog aan stond. Het was wel op het laagste standje, want anders was ik geheid zwetend wakker geworden ;-). Gelukkig is het niet erg als je in slaapt valt zonder het uit te zetten, want de deken schakelt zichzelf na een tijdje automatisch uit.

Ik moet nu eerlijk toegeven dat ik inmiddels stiekem wel heel erg blij ben met mijn verwarmende dekentje. Ik zelfs nog meer er naar uit om ‘s-avonds mijn bedje in te duiken. Truttig of niet, mijn Inventum dekentje blijft!

Heb jij ook een verwarmd dekentje of dekbed? Zou jij nog zonder kunnen? Let me know!6 thoughts on “Voor mij geen koude voeten meer in bed!

 • Hoer ook geen ervaring met een elektrisch deken… Eens ik een 10-tal minuutjes in bed lig, is het voor mij snel warm genoeg. En mijn voetjes, die ga ik voorlopig bij mijn wederhelft warmen!

 • Miekske Dingens says:

  Hé, dat er een extra functie is voor wintervoetjes is echt wel handig! Zelf heb ik momenteel geen ‘elektrisch deken’, maar ken het gebruik wel, en heb het ook al eens ‘gehad’ 🙂 Het is inderdaad aangenaam om zo te kunnen gaan slapen, maar die ik eens heb gehad, had geen automatische uitvalfunctie, dus dat is weer een pluspunt!

 • Benjamin Parr says:

  Heb inmiddels de tweede electrische onderdeken van Inventum en wel de HN1312V en ben daar beslist niet tevreden over.
  De eerste ging gelukkig nog net binnen de garantie kapot,de schakelaar,en ontving een nieuwe die nu net buiten de garantie valt,ook dit keer een defecte schakelaar.Inventum doet hier verder niets mee.Je kan een schakelaar bestellen maar dan weet je niet of de fout in de schakelaar zit of in de deken.
  Inmiddels heb ik een andere deken met drie jaar garantie met dezelfde functie dus ook extra instelbare voetgedeelte,beslist geen Inventum meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.