Het is al bijna Pasen, dus ik was deze week aan het bedenken wat ik zou kunnen maken voor de paasbrunch. Niet te ingewikkeld, iets wat je niet zo vaak eet of maakt maar toch heel lekker. En toen kwam ik uit bij wafels! Dat is een makkelijk recept, je kan het vantevoren maken en ze smaken heerlijk! Je kan ze ook nog versieren met allerlei lekkers, zoals vers fruit, chocola, poedersuiker, ijs of slagroom. Of een combi natuurlijk 😉 Voor ieder wat wils dus. Ideaal voor tijdens een paasbrunch. Bovendien hebben de meeste mensen de ingrediënten wel in huis, dus je kan gelijk aan de slag! Als je ze vantevoren maakt, kan je ze net voordat je ze wil eten even in de oven opwarmen als je dat wilt. Maar koud zijn ze ook lekker! 

Nog meer lekker recepten

De Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 50 gram basterdsuiker
  • Snufje zout
  • 250 ml melk
  • 50 gram gesmolten boter
  • 2 eieren

Zo maak je de wafels

Smelt de boter in een klein pannetje en laat even afkoelen. 

wafels

Meng ondertussen de bloem, bakpoeder, basterdsuiker en zout door elkaar. 

wafels

Klop de 2 eieren los en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Voeg ook de melk toe en roer dit door met een garde.

 Als laatste voeg je de gesmolten boter toe. Ook dit roer je door met een garde of je laat een keukenmachine het werk doen. Je hebt dan een mooi, glad beslag. 

wafels

Pak je wafelijzer erbij en vet dit in met boter. Ik heb zelf een tosti-ijzer, waarvan je delen kan verwisselen, dus ik heb een tostideel, een wafeldeel, een paninideel, heel handig! Doe met een soeplepel (of met een andere lepel als je dat makkelijker vindt) het beslag in het wafelijzer en laat de wafels ongeveer 8 minuten bakken. 

wafels

Als ze mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar en kun je de wafels uit het ijzer halen. Nog even wat lekkers toevoegen en smikkelen maar! Eet smakelijk!

wafels