De dag van de buisjes en de Bera test was gekomen!

Het is alweer bijna drie weken geleden, dat ik met de kleine dame naar het ziekenhuis ging voor de geplande ingreep. Eindelijk zou ze buisjes krijgen en zou haar gehoor verder uitgezocht worden. Alhoewel het een narcose betekende, keken we er toch wel een beetje naar uit. We zouden eindelijk meer duidelijkheid krijgen over haar gehoor en de buisjes zouden vast ook een verbetering zijn. Ik had gehoord dat ze dan minder snel verkouden zou worden. Genoeg reden dus om toch ietwat blij te zijn met de ingreep.

Nuchter blijven

Waar ik minder naar uit keek, was het nuchter houden van ons meisje. Hoe leg je aan een éénjarige uit dat ze niet mag eten terwijl ze overduidelijk naar een boterham verlangt? En al helemaal dat ze niet mocht drinken leek mij lastig. De ochtend zelf leek het allemaal mee te vallen. Ze was zo onder de indruk van alles en bezig met haar speelgoed, dat de hongerklop niet helemaal doordrong. Toen ze uit de narcose kwam, was deze wel duidelijk aanwezig. Ze heeft de boel bij elkaar gebruld, niets was goed, tot het flesje aangeboden werd. De eerste lach volgde pas toen ze haar eigen spiegelbeeld zag.

Die ellendige narcose

De ingreep zelf is goed verlopen. Terwijl ze op mijn schoot zag, kreeg ze een kapje op en viel ze in slaap. Met een glimlach op haar gezicht zelfs. De artsen en verpleging in de kamer zeiden dat het een aandoenlijk gezicht was. Ik zag uiteraard niets, omdat ze op mijn schoot zat en voor de foto waren we net te laat. Na het kapje werd ze op een bed gelegd en moest ik de ruimte verlaten. Met pijn in mijn hart. Ze was weer ineens zo’n klein hummeltje op dat grote bed. Twee uur later mocht ik haar in de rekoeverkamer weer opzoeken. Daar trof ik een heel boos meisje aan, die mij hard wegduwde. Ik wilde haar graag knuffelen, maar begreep ook wel dat ze nog even van slag was.

De uitslag

Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de uitslag van de Bera test. Onze vermoedens zijn eigenlijk bevestigd en dat is dat al geruime tijd niet goed hoorde. Er zat veel vocht in haar oren, dat het geluid oppakken lastig maakte. Het was zo erg, dat ze voor ongeveer de helft nog maar hoorde. Volgens de audioloog zou het nu door de buisjes in de oren opgelost moeten zijn. Zo niet, dan wordt het een apparaatje. Hij verwacht echter dat het niet zo ver komt. Begin juni zullen we het weten, want dan wordt ze opnieuw onderzocht. Het blijft allemaal spannend weer.

En niet meer verkouden door de buisjes?  Nou, het snot loopt er aan alle kanten uit, dus vooralsnog geloof ik daar niet in. Maar wie weet is dit een virus dat er nog in zat en nu er uit komt. Dat ze meer hoort is in ieder geval duidelijk, dus jippie!

2 thoughts on “De dag van de buisjes en de Bera test was gekomen!

 • Yessica leidner says:

  Hoi hoi goedemorgen meis,ons dochtertje is ook 3 weekjes geopteerd( oortjes) ze heeft ook buisjes gehad En jaaa heel herkenbaar hoor,ons dochtertje mocht ook niet eten en drinken wij moesten er om 07.10 in het ziekenhuis zijn dus wij hebben bewust Jill uitlaten slapen HUP om kwart over 6 wakker gemaakt. En ik was uiteraard klaar telefoon opgeladen gegeten en gedronken. Vond dat wel Zo dingentje gelukkig heeft ze er niet om gevraagt normaal doet ze gelijk plassen en drinken vragen als ze wakker is maar ze vroeg er niet om. En eenmaal in het ziekenhuis was het al best druk (allemaal kindjes die buisjes kregen of keel amandelen werden eruit gehaald. Maar toen wij om 8.05 geroepen werden en alles voorbereid werden werd alles netjes uitgelegd was zo een lievevzuster die echt kind vriendelijk zo lief en Jill was lekker aan het spelen met André kindjes ik heb overal foto’s van gemaakt ik was best zenuwachtig. Maar jou Kleine meis is 1 jr ons dochtertje is 5 jaar ook bij ons dochtertje werd buisjes geplaatst en ze had aan der rechter oortjes heeel veel vocht en hebben aan beide oortjes buisjes geplaatst ze was ook vaak ziek en verkouden, Jill was iets wat doof maar en slechtziend dus ze draagt ook een bril
  En ik als m8eder zijnde werd zo emotineel toen ze kapje op de mondje kreeg krijg er nu nog benauwd van ze deed het zo goed niks tegen stribbelen en daarna liepen de tranen over mijn wangen pfff moeilijk om je kleine achter te laten. En na de narcose aaah ze moest Overgeven echt sneu

  Was net een lopende band daar om de 10 a 15 min andere kindje die geopteerd werd en als ze zo jong zijn en zeker je eigen vlees en bloed
  Hoe gaat het nu met je kleine meid

  Veel liefs Yessica

 • Wat een ellende toch, met die oortjes.
  Ik ken het, drie van mijn kleinkinderen dokteren daar ook zo mee en hebben ook allemaal buisjes.
  Hoop dat het nu allemaal goed komt met jouw kleine meid , heel veel sterkte ermee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.