Mijn oudste dochter zit inmiddels in groep 7 en dat is toch wel even wennen. Voor iedereen hoor! Voor ons als ouders omdat ze in alle voorbereiding voor de middelbare school terecht gekomen is. Voor haar omdat ze ineens bijna wekelijk toetsen krijgt en laten we het huiswerk ook niet vergeten. Alhoewel onze dochter behoorlijk zelfstandig is, voelt het soms best als een inspanning om haar te motiveren haar werk tijdig en überhaupt op te pakken. Dat belooft wat voor als ze naar de middelbare school gaat en echt helemaal aan de slag moet met meerdere vakken op een dag. En dus ook veel meer huiswerk dan nu! Reden genoeg om alvast wat nodige hulpmiddelen voor haar in huis te halen. Dankzij pUber Bijles & Coaching kunnen we even vooruit!

Woordjes leren met flitskaarten

Vorige week had ik met de tiener een discussie over de beste manier om woorden er in te stampen. Ik vond dat zij het moest oefenen. Zij vond dat ze het wel kon leren als ik haar zou overhoren. Manlief had dat namelijk eerder ook al gedaan. Nou kan dat natuurlijk prima als het om één vak gaat, maar binnenkort zijn het er veel meer. En dat ook weer voor 3 kinderen! Beter dus dat ze nu al zelfstandig leert woordjes te stampen. Flitskaartjes kunnen dan zeker de uitkomst bieden. Aan de ene kant zet je het Nederlandse woordje en aan de andere kant de Engelse vertaling (logisch toch). Zo kan je zowel NE-EN als EN-NL de woorden in je hoofd stampen. Je begrijpt natuurlijk wel dat sinds we de flitskaartjes binnen hebben, ik het aan dochterlief heb overgelaten.

pUber Bijles & Coaching

Ik reken mij een breuk

Tijdens de lockdown merkte ik dat breuken bij veel kinderen toch wel een dingetje is. Die taartpunten zitten er nog niet volledig ingeramd. Mijn tiener beaamt ook dat wel eens lastig(er) te vinden. Maar ook leerkrachten weten het niet altijd even goed. We hadden vorig jaar een discussie met een leerkracht, die bij hoog en laag beweerde dat 1/2 groter is dan 5/9. Misschien dat voor het visuele effect we toen al de schijfjes van slim rekenen met breuken hadden moeten meenemen voor haar. Dit zijn super handige doorzichtige rondjes waar de taartpuntjes (breukdelen) aangeven hoeveel er in een hele schijf zitten.

pUber Bijles & Coaching

Fouten maken mag

Tijdens het leren maak je fouten. Dat is gewoon zo en echt niet erg. Toch hoeven er geen bomen aan ten onder te gaan. Met een handig uitwisbaar notitieboekje kan je eindeloos fouten maken en ze gewoon weer uitwissen. Of, als je net zoals ik ben, tijdens het luisteren allemaal kleine tekeningetjes maken. En snel uitwissen als de leraar komt ;-). Geintje. Nee, ik luisterde beter als ik ook aan het doodlen was. Had zo’n uitwisbaar notitieboek vroeger best leuk gevonden. En het is ook nog eens duurzaam!

pUber Bijles & Coaching

pUber Bijles & Coaching

Zoals ik al aan het begin van het artikel vertelde, komen deze handige items van PuberBijles vandaan. Dit is een website gericht op producten die kunnen helpen bij onder andere huiswerk en planning. Ik heb een paar items uit het assortiment uitgelicht, maar het is zeker de moeite waard om zelf eens een kijkje te nemen. Je vindt er hulpmiddelen voor leerlingen vanaf groep 5 basisschool tot aan het eindexamen op de middelbare. En mocht het nodig zijn, kan je er zelfs bijlessen afnemen! Kortom, iedere ouder met schoolgaand kind zal blij worden van alles wat PuberBijles biedt!!!

Winactie

Omdat ik graag deel, mag ik van pUber Bijles & Coaching iemand blij maken met een pakketje vol. Deze bevat: 2x Rekenpotlood met tafels, Rekenliniaal met de tafels, Slim rekenen met breuken, Leesliniaal, Zipperr boekenlegger, Uitwisbare markeerstift en een basisschool download & print pakket. Behoorlijk nuttig dus allemaal! Wil je deze winnen? Laat dan een reactie achter. pUber Bijles & Coaching is ook op veel social media te vinden en ik denk dat ze het wel kan waarderen als je haar daar ook volgt. De winnaar ontvangt van mij een mailtje.

Deze winacties staan nog open op MeerVanMir:
https://meervanmir.eu/stratego-spel-jumbo/
https://meervanmir.eu/helpen-bij-huiswerk-rekenen-taal-basisschool/
https://meervanmir.eu/boek-het-menselijk-lichaam/