Mijn oudste twee kinderen willen heel graag weer een huisdier. Dit roepen ze al geruime tijd en ik geloof ze ook echt daar in. Maar ik weet ook dat de verzorging daarvan op manlief en mij aan zal komen. Daar heb ik zelf nu nog niet zoveel zin in, aangezien ik al vier kinderen in leven moet houden. Bovendien rent de kleuter nog steeds gillend weg als ze een hond of kat honderd meter verder ziet lopen. Een levend beest in huis is op dit moment dus gewoon nog niet handig. Een kopie daarvan is natuurlijk wel een optie. Dan kunnen ze nog steeds al hun liefde kwijt, zonder dat zij (of ik) zich zorgen hoeven te maken over de verzorging ervan. Klinkt goed toch? Vroeger hadden wij de Tamagotchi daarvoor, maar tegenwoordig is het een stuk meer bevredigend. Je kan echt zorgen en knuffelen met de huisdieren van FurReal. Naast Charlie hebben wij sinds kort ook Mama Josie de Kangoeroe van FurReal als gezinslid erbij. Het is eigenlijk bedoeld voor de leeftijd van 6 & 7 jaar, maar stiekem hebben wij Mama Josie in huis voor Noor. Vorig jaar heeft zij namelijk al kennis gemaakt met Cubby de beer van FurReal en de magie tussen die twee was zo betoverd, dat ik haar graag zo’n speelmaatje thuis gunde.

FurReal huisdierenspeelgoed

De FurReal lijn van Hasbro bestaat al een tijdje en wordt elk jaar uitgebreid met een nieuw stuk interactief huisdierenspeelgoed. Ze zijn stuk voor stuk uniek, dus het is leuk om ze allemaal te verzamelen. Wat ze wel gemeen hebben met elkaar is dat ze allemaal interactief zijn, dus geluidjes maken en reageren op bepaalde handelingen van het ermee spelende kind. Denk aan flesjes geven of haartjes kammen. Het maakt de FurReal net wat specialer dan een gewoon knuffelbeest. Het eerste dierenvriendje waar voor gezorgd mag worden.

mama Josie de kangaroe

Welkom Mama Josie de Kangoeroe

Dit jaar werd Mama Josie de Kangoeroe tot de FurReal familie verwelkomd. En net zoals al haar voorgangers is zij een heerlijk knuffelbaar dier om voor te zorgen. Alleen dit keer is er een heel gezin dat mee komt. Mama Josie de Kangoeroe wordt namelijk vergezeld door haar drieling. De ene baby is een jongen, de andere een meisje en de derde is een verrassing! Dus je zou zelfs nog een gender reveal party kunnen doen met je kind. Vooral mijn oudste was erg gecharmeerd van deze FurReal aanvulling. Zij wil zelf namelijk graag echte kittens, maar vindt het een ondraaglijk idee dat ze dan bij hun moeder weggehaald worden. Mama Josie de Kangoeroe komt gewoon met baby’s en al bij ons thuis wonen. Oké, ze is natuurlijk niet echt maar soms lijkt het er wel op. Ze heeft namelijk meer dan 70 geluids- en bewegingsreacties zoals bijvoorbeeld zoentjes. Die zijn hier erg populair in huis. Naast het vele knuffelen uiteraard. Noor is daarom ook helemaal verliefd op Mama Josie de Kangoeroe.

Genomineerd voor speelgoed van het jaar

Mama Josie de Kangoeroe is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 6 & 7 jaar. Je kan nog stemmen tot 1 november! Uiteraard heeft de ontwikkelingspsycholoog ook diens visie op de FurReal gegeven:

Mama Josie is een knuffel-kangoeroemoeder met grote ogen, die allerlei stem-achtige geluidjes en bewegingen kan maken. Ze heeft drie kangoeroebaby’s die in haar buidel passen of die vastgeklikt kunnen worden in haar handen. Josie reageert op allerlei manieren wanneer het drinkflesje in haar mond wordt gestoken of wanneer ze een baby in haar hand heeft. Leuk gezelschapsdier voor kinderen die van knuffels en verzorgen houden.

Leuk voor eigenlijk alle kinderen wel, maar zeker ook voor kinderen die een beetje speciaal zijn en ook heel veel van knuffels houden. Elk kind verdient genegenheid!

Meer informatie over Mama Josie de Kangoeroe van FurReal