Terwijl ik met mijn vriendinnetjes door de stad loop, bespreken we het speelgoed van tegenwoordig. Er is zo ontzettend veel, dat het soms moeilijk is om keuzes te maken voor je kinderen. Wat is nou leuk om cadeau te geven en wat ook nog enigszins verantwoord is. Hier antwoord een vriendinnetje op dat zij vroeger heel graag de speelboom van Klorofil wilde. De liefde voor dit speelgoed werd beaamd door de andere dames. Maar ik had werkelijk geen idee waar ze het over hadden. Wat in hemelsnaam was Klorofil? En wat was er dan zo leuk aan de speelboom? Uiteraard ging ik op onderzoek uit.

Een en al Klorofil warmte

De wereld van Klorofil bestaat uit kleine schattige dieren poppetjes, die alleen maar liefde en vreugde kennen. Echt waar, zo zoet is het. Ze leven allemaal in een natuurlijk en ietwat magische omgeving. Dat zal waarschijnlijk ook wel bijdragen aan hun vrolijke humeur. Het heet dan ook niet voor niets “your Friends from the Magic Forest”. Maar los van de schattige gezichtjes, de originele woonhuisjes of de bijzondere voertuigen is het toch gewoon weer speelgoed? Ja, natuurlijk is het dat. Maar wel speelgoed waar ik enthousiast van word.

Waarom ik Klorofil leuk vind

Ik houd van speelgoed waarmee een kind zelf moet spelen in plaats van vermaakt te worden. Bij een computerspel of een interactieve robot is het het product dat het kind iets laat doen. Het is absoluut niet verkeerd hoor, maar ik denk dat het belangrijk is dat er ook gespeeld wordt met items die andersom werken. Bij speelgoed zoals Klorofil, wordt een actieve en creatieve houding van een kind gevraagd. Het stimuleert de fantasie en originaliteit. Elk verhaal wordt weer anders en al helemaal als anderen gaan meespelen.

Nog meer leuk speelgoed van Klorofil

Voor de jongste telg had ik de speelboom in huis gehaald, maar het was uiteindelijk haar zus van vier jaar die telkens weer het stuk speelgoed erbij haalde. Het was voor het eerst dat ik haar helemaal zelfstandig en met fantasie zag spelen. Ik hoorde de mooiste verhalen en ze leek er geen genoeg van te krijgen. De speelboom is overduidelijk een succes bij onze kleuter.

Lees ook: Duurzaam en super leuk speelgoed van viking toys