Het leuke van mijn uit de hand gelopen hobby’s (website en TikTok) zijn, dat ik immer nieuwe merken en producten ontdek. Vaak word ik aangenaam verrast. Gelukkig meer wel dan niet! En leer ik nieuwe mensen en bedrijven kennen. Het nadeel van nieuwe kledingmerken ontdekken is denk ik wel, dat het niet goed voor mijn portemonnee is. Zo leerde ik bijvoorbeeld recentelijk Yaya kennen. Een merk waarbij tijdloos en duurzaam hoog in het vaandel staan.

Wie of wat is Yaya?

Dit Nederlandse kledingmerk is sinds 1992 bezig met het ontwerpen van vrouwenkleding. Ter inspiratie gebruiken ze de ervaringen en indrukken van lange reizen over de hele wereld om nieuwe collecties te ontwerpen. Dit is terug te zien in de intense, warme kleuren en ze proberen naar eigen zeggen in elke collectie een vleugje avontuur toe te voegen! Door middel van deze kleuren en de natuurlijke materialen die worden gebruikt, creëren ze een eigen, identieke stijl die rust uitstraalt.

Wat is tijdloze kleding?

Yaya heeft als kenmerk dat haar kleding tijdloos is. Maar wat betekent dat concreet? Kort gezegd verwijst het naar kledingstukken die niet onderhevig zijn aan modetrends en die daardoor langdurig relevant en stijlvol blijven, zoals bijvoorbeeld de Yaya jurk. Deze kledingstukken hebben een klassieke uitstraling en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met verschillende stijlen en accessoires. Tijdloze kleding is meestal van goede kwaliteit en heeft een tijdloos ontwerp dat niet snel verouderd raakt. De kleur kan daarbij ook van belang zijn. Door het gebruik van natuurlijke kleuren ben je niet gecommitteerd aan een bepaalde mode periode. Neonkleuren waren bijvoorbeeld in de jaren 80 helemaal hip, maar in de tien jaar daarna niet meer. De afgelopen decennia waren het vooral pastelkleuren, die je vaak zag terugkomen. Wat altijd wel aanwezig is geweest, zijn de natuurlijke kleuren. Niet vooraan in het modeblad, maar nimmer vergeten. Bovendien is het voordeel van natuurlijke kleuren, dat ze gemakkelijk gecombineerd met andere kledingstukken en accessoires kunnen worden en altijd stijlvol blijven.

Duurzaamheid

Als je aan duurzame kleding denkt, komt vaak ethische of milieuvriendelijke kleding bij je op. Het verwijst naar kledingstukken die zijn geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu gedurende het gehele productieproces. Het omvat veelal verschillende aspecten, zoals het gebruik van duurzame materialen, eerlijke arbeidsomstandigheden, milieuvriendelijke productiemethoden en het verminderen van afval. Maar wist je dat duurzame kleding ook wat anders betekenen kan?

Duurzame kleding is eveneens kledij, die tijdloos zijn. Dus niet onderhevig aan modegrillen en -verschijnselen. Het is kleding die jarenlang gedragen kan worden. Het tijdloze karakter is wat het ook duurzaam maakt. Immers wordt het dan langer gebruikt dan gemiddeld.

Trots zijn

Bij Yaya weten ze het duurzame en tijdloze perfect te combineren zonder ermee te koop te lopen. Zonde, want als je zulke mooie creaties met die kernwoorden op de markt weet te brengen, mag je dit wat mij betreft van de daken schreeuwen. Ik heb zelf even zitten neuzen tussen de kledingstukken online en ben oprecht enthousiast. Dus YAYA, mocht je een ambassadeur nodig hebben, dan weet je mij te vinden!