Het is alweer even geleden, dat ik vertelde over mijn favoriete dekbedovertrek (leuk woord voor galgje) merk. Misschien komt het ook doordat ik sinds september 2020 gewoon geen nieuwe aangeschaft heb. Met andere woorden: het Snurk dekbedovertrek is gewoon van super kwaliteit! We hebben twee sets in huis en deze zijn nog immer zonder kleerscheuren of verkleuringen. Volgens manlief dus geen enkele reden om nieuwe te kopen. Maar ja, het oog wil ook wat. En ik vind een nieuwe overtrek zo heerlijk om onder te liggen. Het lijkt net alsof je kamer dan een volledig nieuwe look heeft. Maar omdat ik hem niet te trotseren, heb ik de tips hoe je het beste je bed kan opmaken. Wat hetzelfde effect geeft als een nieuw design. Soort van dan.

Opmaken van je bed doe je zo

Het mag dan wel een simpele taak lijken, maar het zorgvuldig opmaken van een bed creëert een rustgevende slaapomgeving waarin je elke nacht heerlijk kan ontspannen. Dit stappenplan heb ik voor je opgezocht / uitgedacht.

Stap 1: Verwijder alles van het bed

Voordat je je bed opmaakt, moet alles van het bed verwijderd worden. Dit betekent dat alle kussens, dekens en lakens eraf gaan. Hierdoor kan je een schone start maken en ervoor zorgen dat alles fris en netjes wordt.

Stap 2: Begin met een goede matrasbeschermer

Om je matras te beschermen tegen vlekken en slijtage, gebruik je een matrasbeschermer. Deze dunne laag stof zorgt ervoor dat je matras langer meegaat en het beschermt me tegen allergenen en huisstofmijt. Het is een essentiële stap om een hygiënische slaapomgeving te behouden.

Stap 3: Leg het hoeslaken strak en glad

Het hoeslaken is de volgende stap in een bedopmaakroutine. Je legt het hoeslaken strak over de matras, zodat er geen rimpels of plooien zijn. Hierdoor voelt het bed glad en comfortabel aan als je erop gaat liggen. Zorg er ook voor dat het hoeslaken goed onder de matras vastzit, zodat het niet verschuift tijdens het slapen.

Stap 4: De juiste kussens en kussenslopen

Ik hecht veel waarde aan mijn kussens, omdat ze mijn slaapcomfort beïnvloeden. Ik kies altijd voor kussens die passen bij mijn slaaphouding en persoonlijke voorkeur. Leg je kussens vervolgens op volgorde neer: de grootste kussens achteraan en de kleinere kussens vooraan. Daarna trek je de kussenslopen eroverheen. Kussenslopen zijn niet alleen een manier om je kussens schoon te houden, maar ze voegen ook een vleugje stijl toe aan je bed.

Stap 5: Een dekbedovertrek voor comfort en stijl

Het dekbedovertrek is het pronkstuk van een bed. Ik kies altijd een dekbedovertrek dat past bij de stijl en sfeer van mijn slaapkamer en het liefst van het merk Snurk. Het dekbedovertrek leg je over het bed, waarbij je zorgt dat het aan alle kanten gelijkmatig verdeeld is. Het dekbed zelf plaats je erin en schud je even op om het mooi op zijn plek te krijgen.

Stap 6: De finishing touch met een sprei of plaid

Om je bed een extra gezellige uitstraling te geven, is het een idee omeen sprei of plaid toe te voegen. Dit is niet alleen decoratief, maar het kan ook extra warmte bieden tijdens koudere nachten. Drappeer de sprei of plaid netjes over het bed, (zie ook slaapkamer inspiratie) uiteraard ook mooi en symmetrisch.

Het ideale plaatje

Zo’n stappenplan is hartstikke leuk, maar komt bij ons thuis niet vaak voor in de praktijk. Iets met een chaotisch typetje zijn en niet de rust of tijd vinden om elke dag mijn bed op te maken. Ik ben al blij als mijn dekbed strak en uitgelegd op mijn bed ligt. Daar word ik al een beetje zen van. En om het compleet te maken zou een nieuwe overtrek van Snurk absoluut welkom zijn. Kan iemand manlief ervan overtuigen?