Was jij ook zo blij toen je twee weken terug hoorde dat de theaters weer open mochten? Helaas nog niet helemaal zoals we het zouden willen, maar het begin is er. Reden voor mij dus om alvast een tip te geven voor een leuke voorstelling. Als je van musicals houdt dan. Misschien heb je het al een keertje op televisie voorbij zien komen? Ik heb het over de sensatie “One de musical”!

De try-out

Het lijkt alweer eeuwen geleden, maar ik had het geluk om samen met Sarah bij de eerste voorstelling van de One de musical aanwezig te mogen zijn. Als ik iets geweldig vind, is het wel de allereerste keer dat artiesten met een nieuwe show op het podium staan. Er kan nog van alles mis gaan of gewijzigd worden. Het is de meest pure en ruwe versie mogelijk. Zo was er bij deze avond een rekwisiet van Peter Lusse nog niet aanwezig en hij reageerde daar zo ontzettend grappig om. Nu is hij sowieso altijd al erg grappig, maar die avond was het een perfecte aftrap van de show. En er is, naar mijn weten, helemaal niets mis gegaan.

One de Musical

Het verhaal

One de musical is eigenlijk voornamelijk een liefdesverhaal. Eentje die zich afspeelt in de tijd van de farao’s. Natuurlijk wel eentje, dat niet geheel normaal verlopen kan. Een beetje een verboden liefde als het ware. Althans, dat vinden enkele belangrijke personages in deze musical. Er is uiteraard een nare man, die uit is op macht. En hulpje dat het net allemaal even niet goed begrijpt en de wellicht wat naïeve vader. Maar belangrijk zijn natuurlijk de verliefde mensen. De sterren van de show. Zij moeten hun liefde (her)ontdekken en keuzes maken. Wat is belangrijker? De medemens of je ware liefde?

One de Musical

One de musical – de show

De voorstelling staat in het teken van LED spectaculaire. Dit is een constant onderdeel van de show. Aan de zijkant van de zaal kan je deze terugvinden, maar ook op het podium zelf. Er wordt veel op afgebeeld, maar ook gewoon op gedanst. Ik kan niet goed beschrijven hoe magisch deze ervaring was. Ik had nog nooit zoiets gezien en het was oprecht bijzonder. Het verhaal en de muziek moest ik even inkomen. Waarschijnlijk omdat ik vooral de bekende musicals gewend ben. De tweede helft was voor mij stiekem dé show. Het starte na de pauze met een fantastisch dansnummer waar ik met ogen open naar gekeken heb. Dat, in combinatie met mooi gezongen nummers, maakte de One de musical voor mij een zeer geslaagde avondje uit.

One de Musical

Voor meer informatie, tijden en tickets, klik je hier.