Voordat ik mijn twee jongens kreeg, keek is samen met mijn man alle Marvel films en dan in chronologische orde. Hoe geweldig is het om te zien hoe Spider-man de wereld weer redt van ondergang samen met zijn vrienden. Gelukkig zijn er in de jaren al meerdere Spider-man films geweest met elke keer een andere acteur. Natuurlijk heb ik dan ook deze interesse in Marvels meegegeven aan mijn twee jongens. Van jongs af aan zijn zij ook al fan van Spider-man. Ze kijken de tekenfilms op de televisie of dragen graag de Spider-man of Marvel t-shirts. Toen ik dan ook thuis kwam met het boek “Waar is Spider-man?” waren ze dan ook door het dolle heen.

Het boek Waar is Spider-man?

Het is dus een kijk- en zoek boek waarbij zij Spider-man moeten vinden.  Per twee pagina’s moet je de superheld en zijn vrienden weten te vinden. Zo zijn er de volgende karakters te zoeken: Spider-man (Peter Parker), Spider-man (Miles Morales), Spider-woman, Mary Jane Watson, J. Jonah Jameson en Tante May. Daarnaast kom je ook verschillende schurken in het boek tegen, die je vanuit de films herkent. Denk maar aan de volgende schurken: Green Goblin, Lizard, Mysterio en dokter Octopus. Hoe gaaf is dat!!!

Waar is Spider-man

Lees ook: superhelden om voor te lezen

Het leesplezier

Mijn twee jongens van vier en vijf jaar zijn helemaal lyrisch van dit boek “Waar is Spider-man”. Ze herkennen namelijk echt hun superheld Spider-man en de andere personages. Per pagina is er zo veel te zien, het gaat nooit vervelen. Naast alle karakters vind je achteraf ook nog een lijst met voorwerpen, die je kan gaan zoeken. Zo blijf je elke keer weer het boek erbij pakken en nieuwe onderdelen ontdekken. 

Per pagina wordt er ook een situatie geschetst met een kort verhaaltje wat een leuk spannend effect geeft aan het zoeken van Spider-man en zijn vrienden. Ik kan je vertellen, zo snel vind je de karakters echt niet. Ik heb het geprobeerd! Ondertussen weten mijn jongens wel waar elke Spider-man staat, maar kunnen ze de voorwerpen nog niet vinden. We hebben de komende tijd hier dus nog heel veel plezier van. 

Meer informatie over Waar is Spider-man