Soms word ik zo onwijs blij als ik een nieuw spelletje heb ontdekt en deze fantastisch lijkt te zijn! Zo ook het spelletje Oma’s waslijn. Dit is gewoon echt geweldig. Hoe komen ze er op? Ik kan me niet bedenken dat dit soort grappige spelletjes er in mijn tijd waren. Dokter Bibber komt er redelijk qua humor in de buurt bij. Ik heb in ieder geval enorm genoten van het spelletje. 

Leuk voor de kleintjes

Oma’s waslijn is goed te volgen voor kindjes vanaf 4 jaar. Al begreep mijn zoontje van 3 jaar ook hoe het spelletje werkte, maar was hij er echt toch wel iets te klein voor en ging het daardoor niet altijd goed. Het enige knopje bij het spelletje had op hem een enorme aantrekkingskracht, wat bij mijn andere zoon frustratie opleverde. 

Lees ook: Panda Fun

De spelregels

Het spelletje werkt als volgt, iedereen kiest een bepaalde kleur. Je krijgt dan een tweetal onderbroeken en een tweetal bh’s in die kleur. De bedoeling is dat je oma helpt door jouw viertal onderdelen op de waslijn te hangen. Aan deze waslijn hangt oma echter ook in haar gele jurk. 

Meer Megableu artikelen!

Je start je beurt door te gooien met de dobbelsteen. Op de dobbelsteen staan een aantal weer mogelijkheden. Zo is er het zonnetje, de wolk, de regenwolk en de tornado. Gooi je een zonnetje, dan mag je een kledingstukje op de waslijn hangen. Bij de wolk sla je een beurt over, bij regen moet je een kledingstuk van de waslijn afhalen. Het leukste is natuurlijk de tornado. Gooi je namelijk de tornado, dan moet je op het knopje drukken. Zodra je drukt kunnen er twee dingen gebeuren, één het wasrek draait één keer rond en dan is het klaar. Óf het wasrek gaat als een gek draaien doordat het in een tornado terecht is gekomen. 

Oma’s waslijn is hilarisch

Het leuke van de tornado is dat oma bij een ronddraaiende wasrek ‘Wiehhhhhhh’ zegt, alsof ze het leuk vind dat ze rondjes draait. Is de tornado enorm heftig, dan kan oma zelfs haar gele jurkje verliezen en hangt oma uiteindelijk in haar ondergoed aan het wasrek. Hoe grappig is dat. Natuurlijk kan door de tornado ook gebeuren dat jouw kleding, die je op het wasrek hebt gehangen,  eraf valt. Dan moet je dus weer helemaal opnieuw beginnen. Mijn kinderen lagen in ieder geval helemaal in een deuk om dit spelletje. 

Wordt er vaak een tornado gegooid, dan kan het spelletje echter wel echt lang duren. Het blijft in ieder geval tot het einde onduidelijk wie er gaat winnen. Het weer moet namelijk wel een beetje meezitten 😊.Wij gaan in de wintermaanden dit nog vaak spelen en genieten van oma die ‘wieeeehhhh’ roept als ze een rondje draait en haar jurkje verliest. 

Meer over Oma’s waslijn

oma's waslijn