Mijn naam is Camiel Rooyakkers en regelmatig schrijf ik een stukje voor ElsaRblog. ElsaRblog is een lifestyle en foodblog met ook artikelen over favoriete vakantiebestemmingen. Vandaag deel ik mijn favoriete zoete traktatie: de Donut Rups.

Op en top zoet!

Een traktatie voor op school is tegenwoordig veel meer als gewoon even iets kopen in de winkel en uitdelen maar. Elke ouder wil dat er nog weken over die leuke, unieke traktatie wordt gepraat. Ook moet het allemaal gezond zijn, terwijl we weten dat elk kind eigenlijk het liefste een zoete traktatie wil. Dus laten we de kinderen deze keer maar eens verwennen. Donuts vallen altijd in de smaak. Je kunt ze in de supermarkt kopen, een paar pakken op tafel zetten en klaar is kees. Maar hoe leuk is het om er iets creatiefs mee te doen? De donuts rups is een superleuke traktatie waar je alle kanten mee uit kunt. Je kunt hem zo lang maken als je wil en versieren met snoepjes naar jouw keuze. Kun je geen keuze maken? Geen probleem, dan maak je 2 of 3 kortere rupsen met op elke rups ander snoep.

Lees ook: Coronoproof traktatie

Wat je nodig hebt voor 7 personen:

  • Nutella
  • 7 donuts met glazuur in dezelfde maat.
  • Lange snoepjes voor de pootjes en voelsprieten.
  • Voor de voelsprieten kun je ook lolly’s gebruiken.
  • Ronde snoepjes voor de ogen en neus.
donut rups traktatie

Zo maak je de donut rups

Snijd de lange snoepjes door het midden of iets minder, afhankelijk van de lengte van het snoep. Op elke donut steek je 2 stukjes snoep voor de pootjes van de rups. Op een schaal of plank leg je alle 6 de donuts met de pootjes tegen elkaar aan. Nu versier je de eerste donut van de donuts rups. Leg 2 ronde snoepjes op de donut voor de ogen en van een ander snoepje maak je de mond.De ogen en de mond plak je op de Donut met een beetje Nutella. In het midden van de donut leg je een rond snoepje voor de neus (bijvoorbeeld drop). Op de donut steek je 2 lange snoepjes als voelsprietjes maar je kunt hier voor ook lolly’s gebruiken. Als laatste zet je de donut met het gezichtje tegen de andere 6 donuts aan.

Lekker smikkelen!

Je donuts rups is nu klaar om te serveren en om opgegeten te worden. De kinderen zullen verrast en blij zijn met deze geweldige traktatie. Zie je de grote verbaasde kinderogen al voor je, als deze traktatie op tafel wordt gezet?