Toen ik zwanger was van de tweede had ik een paar zorgen dat ik nog niet goed wist hoe dit zou gaan werken. Een daarvan was traplopen. Onze peuter kon dit al een beetje, maar zag de trap ook af en toe als glijbaan. Hier moest je dus echt bijblijven. Dat in combinatie met een baby in mijn armen… Ik zag het nog niet helemaal voor me. Mijn eerste zwangerschap was een keizersnede geworden, waarbij traplopen niet mijn grootste hobby werd na de bevalling. Ik zag het dan ook niet helemaal zitten om op en neer te blijven lopen. Daarom leek het mij goed om tijdens de zwangerschap al extra te gaan trainen op traplopen.  Mir heeft ooit een lage trapleuning via Mippaa geregeld. Haar kinderen lopen erg soepel de trap af (althans de 2 oudste, de baby doet nog niet zoveel), dus dat leek me wel wat om uit te proberen. Zodoende dat wij zelf ook de trapondersteuning van Mippaa aanschaften. En we hebben er nooit spijt van gehad!

Oefening baart kunst

Het was wel even wennen in het begin. De trap op ging eigenlijk al vrij snel soepel. Voor de trap af durfde onze peuter in het begin de lage leuning niet te gebruiken. Na een paar weken vond ze het ineens fantastisch. Ze had zeker wel nog een handje nodig aan andere kant, maar je zag dat het per keer beter ging en haar geluiden steeds enthousiaster werden bij elke stap. Toen ze op de crèche naar de peutergroep ging die zich op de eerste verdieping bevindt, kregen we meteen complimenten hoe goed onze peuter al trap kon lopen. Wij als ouders natuurlijk apetrots en erg tevreden over onze investering in een Mippaa.

Echt een aanrader!

Mijn dochter kan inmiddels zelf de trap af, maar je moet hier wel nog voorlopen. Althans 100% vertrouwen doe ik haar nog niet. Ze kan het inmiddels ook echt zonder handje, maar op de ene of andere manier vindt ze het vaak wel nog gezellig als je een handje geeft. Gezelligheid dwing je af in de wereld van mijn peuter, dus als ze een handje wil moet je dit ook geven anders gaat mevrouw niet meer verder de trap af. Ik wil altijd wel graag de trapleuning vasthouden als ik met een baby omlaag loop (ben nou eenmaal erg onhandig…) dus dat handje ik nog niet zo praktisch. Gelukkig vindt ze het ook belangrijk dat haar broertje mee naar beneden gaat dus op die manier kunnen we nog wel eens onderhandelen. 
Al met al ben ik erg blij met dit product en zou ik het echt van harte aanbevelen aan ouders met jonge kinderen! Het is een musthave. Als de kids naar zolder gaan, kopen we de Mippaa (hier) voor de tweede trap!

Voor meer informatie klik je hier.