Weet je waar ik nou echt bang voor ben? Trappen! Toen ik zwanger was van Veerle ben ik onderuit gegaan met Sanne in mijn armen. Gelukkig was er niets ernstigs, behalve blauwe plekken op mijn billen en een gedeukt vertrouwen, maar ik heb maandenlang angst gehad weer uit te glijden op de treden. Ik dacht dat deze angst wel enigszins zou afnemen als de kinderen zelf zouden trappen lopen. Helaas lijkt het alleen maar te zijn toegenomen. Ik heb namelijk echt helemaal geen controle over de mobiliteit van mijn kinderen. Elke keer dat ik met twee kinderen naar boven ging, bedacht ik me hoe ik ze tegelijkertijd zou moeten opvangen als ze zouden vallen. Ik was toch niet de enige ouder, die daarmee worstelde?

Een trapleuning voor kinderen

Op het kinderdagverblijf hadden ze dat toch beter geregeld, dacht ik. Daar is er voor de kinderen een lagere trapleuning ter ondersteuning. En toen besefte ik me dat dit ook bestaat voor bij je thuis. Ik had namelijk op de negenmaandenbeurs in 2016 de makers ontmoet van de Stairtrainer, de kindertrapleuning. Ik heb de heren gelijk aangeschreven met de vraag waar ik hun geweldige product kon aanschaffen. Enkele dagen later hadden we twee basissets en twee uitbreidingssets in huis (we hebben twee trappen in onze woning). Manlief kon dus aan de slag.

De montage

Het eerste voordeel van de Stairtrainer is dat het redelijk simpel te monteren is en dat je niet in de muur hoeft te boren om het te bevestigen. Het in elkaar zetten is ook relatief eenvoudig. Je hebt er weinig gereedschap voor nodig. Klik hier voor een demo.

En? Werkt het?

Hier in huis gaan de Stairtrainers echt niet meer weg! Vlak nadat manlief de trapleuningen gemonteerd had, brak Sanne namelijk haar been. Traplopen was ineens weer een serieus probleem voor haar. Niet alleen was het lichamelijk een behoorlijke opgave, maar ook het vertrouwen in haarzelf had een enorme deuk opgelopen. Door de kindertrapleuning kon zij het leren traplopen weer rustig oppakken. En hoe meer vertrouwen ze er in kreeg, hoe beter het ging als ze een vreemde trap op moest. Ik kan eerlijk zeggen dat zij door de Stairtrainer weer sneller de kracht hervonden had in haar been.

Voor Veerle was het ook een groot succes. Voordat de Stairtrainer er hing, ging zij nog op haar knietjes naar boven. Binnen enkele dagen had zij het traplopen volledig onder de knie. Je zag haar kracht en motivatie met de dag toenemen. Eerst nog met mama aan één hand, maar al snel vol zelfvertrouwen en volledig zelfstandig binnen twee weken!

Kortom, als het om leren traplopen gaat, is de Stairtrainer een groot succes. Maar wat ook zeker belangrijk is, is dat het gewoon een stuk veiliger is voor je kind. Doordat de trapleuning op kinderhoogte hangt, kan je kind veel stabieler de trap op en af gaan. Het is niet voor niks dat alle kinderdagverblijven een kindertrapleuning hebben. Waarom dan ook niet gewoon in je eigen huis? Ik ben in ieder geval veel minder angstig als de kinderen zelfstandig naar boven gaan. Wat mij betreft is de Stairtrainer van Mippaa dus een echte musthave voor ieder huishouden met jonge kinderen en een trap. Het is dan ook geen enkele verrassing dat de Stairtrainer de Kind&Jugend Innovation Award en de Consumer Award heeft gewonnen op de beurs, de grootste van de wereld, in Keulen.

Lees hier voor nog meer ervaringen over de stairtrainer